Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

19 de minorități germane din Europa, reunite la Berlin: maximă îngrijorare față de campania de denigrare împotriva FDGR

19 de minorități germane din Europa, reunite la Berlin: maximă îngrijorare față de campania de denigrare împotriva FDGR

Grupul de lucru pentru minoritățile germane din cadrul Uniunii federale a minorităților naționale din Europa (FUEN) a emis un comunicat prin care este exprimată îngrijorarea față de asocierile pe care lideri ai PSD, dar și postul public de televiziune, le fac pe seama FDGR.

Poziția Grupului de lucru amintit a fost dată publicității în urma unor reuniuni care au avut loc la Berlin, între 5 și 8 noiembrie 2018. Bernd Fabritius, sibianul care a fost ales în Bundestag în legislativul trecut și care acum este reprezentant al Guvernului federal pe problemele minorităților, este cel care a organizat ședințele Grupului amintit și la care au luat parte reprezentanți minorităților germane din 19 țări europene și foste state ale Uniunii Sovietice. Din partea FDGR (organizație membră a AGDM) au participat Paul-Jürgen Porr si directorul executiv Benjamin Jozsa, anunță reprezentanții Forumului.

În urma discuțiilor, Grupul de lucru a emis un comunicat referitor la modul în care este atacată formațiunea minorității germane din România. “Grupul de Lucru pentru Minorităţile Germane (AGDM) a luat la cunoştinţă cu maximă îngrijorare faptul că în România are loc de ceva vreme o campanie de denigrare împotriva Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), reprezentantul minorităţii germane din România. FDGR a fost catalogat de repetate ori ca fiind urmaşul unei organizaţii naziste din anii ´40, pentru a se sugera astfel o apropiere ideologică a FDGR faţă de ideologia fascistă. AGDM consideră îngrijorător faptul, că nu doar reprezentanţi ai partidului de guvernământ fac frecvent această asociere în spaţiul public, ci şi postul public de televiziune TVR 1, care a repetat aceste acuzaţii la o oră de maximă audienţă, creându-le astfel o falsă legitimitate“, se arată în comunicatul respectiv, redactat în limba germană și tradus în română de către reprezentanții FDGR. În respectivul comunicat, AGDM condamnă atacurile și protestează împotriva acestora.

În aceeași luare de poziția, reprezentanții AGDM apreciază faptul că ambasadori precum cei ai Germaniei, SUA ori Israel la București “au respins cu vehemenţă această campanie de denigrare“. Grupul de lucru pentru minoritățile germane descrie FDGR drept o organizație a minorității germane care activează “loial şi în parteneriat cu comunitatea majoritară spre binele ţării, angajându-se pentru statul de drept, separarea puterilor în stat, protecţia minorităţilor şi alte valori europene esenţiale“.

Reacțiile de la Berlin vin ca urmare a unor poziții publice exprimate de mai mulți lideri ai PSD, prin care aceștia din urmă asociază în diferite contexte FDGR cu grupări naziste. Darius Vâlcov, consilier al primului ministru Viorica Dăncilă, sau Bogdan Trif, sibianul ministru al Turismului, sunt printre reprezentanții PSD care au făcut astfel de asocieri.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

salisteanu

Acum 5 ani

Sibienii ar trebui sa stie unde se duc imensele sume incasate pe chirii de catre aceasta grupare, care s-a procopsit cu mii de case, vile, palate, scoli, spitale, in unele cazxuri lasand pe drumuri sibieni care la cumparasera legal, Este de-a dreptul cinic sa dai oamenii afara din case pentru a imbogati niste samsari, indiferent de etnia lor.
Raspunde

lol

Acum 5 ani

Aceasta grupare s-a procopsit cu mii de cladiri fiindca stramosii acestei grupari, le-a construit. Pe banii lor,
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus