Luni,
03.10.2022
Partial Noros
Acum
11°C

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, face ceea ce promite pentru Sibiu! Cisnădie și Cârțișoara au devenit oficial stațiuni turistice (CP)

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, face ceea ce promite pentru Sibiu! Cisnădie și Cârțișoara au devenit oficial stațiuni turistice (CP)

“Sunt un om se ține de promisiuni și întotdeauna mi-a plăcut să-mi duc proiectele la bun sfârșit. Am spus acum câteva luni că Cisnădie și Cârțișoara vor ajunge pe lista stațiunilor turistice, iar acest lucru a devenit oficial după ce Executivul a adoptat în ședința de Guvern de astăzi Hotărârea prin care ministerul pe care îl conduc a promovat ca, pe lângă alte localități din țară, și Cisnădie și Cârțișoara să fie recunoscute ca stațiuni turistice. Este important acest aspect întrucât autoritățile locale pot accesa cu mai multă ușurință fonduri prin care să dezvolte aceste localități din punct de vedere turistic și nu numai. Oportunitatea economică este esențială pentru orice comunitate, iar acest lucru le este acum la îndemână celor care conduc aceste comunități. Sunt Ministru al Turismului și știu cât de importante sunt aceste atestări pentru primarii care vor să facă bani pentru oamenii care i-au ales, dar asta presupune ca aceștia să facă proiecte solide prin care să atragă fonduri pentru dezvoltarea localităților pe care le conduc”, a declarat Bogdan Trif, Ministru al Turismului.

Guvernul a adoptat astăzi hotărârea prin care a fost aprobată atestarea orașului Cisnădie și a comunei Cârțișoara ca staţiuni turistice de interes local. Ministerul Turismului a promovat modificarea anexei 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 și astfel cele două localități au fost adăugate pe lista stațiunilor ce vor avea de acum șansa să primească finanţări nerambursabile pentru promovarea destinațiilor turistice.

Recunoașterea celor două localități din județul Sibiu ca stațiuni turistice vine după ce la sfârșitul lunii august anul acesta și comuna sibiană Hoghilag a fost introdusă pe lista zonelor cu resurse turistice alături de alte șapte localități din țară.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

12 comentarii

lklj

Acum 3 ani

deci daca Sibiul se uneste cu Cisnadia in zona metropolitana... devine si el statiune turistica? arhitectilor de asemenea?
Raspunde

Barbu Stefanescu Delavalcea

Acum 3 ani

Arhitectilor e un fel de Yellowstone doar ca improasca maro!
Raspunde

Toma

Acum 3 ani

Si la ce iti va folosi,istetule?Cine va beneficia de ideea ta mareata?Cati turisti se vor "calca in picioare" ca sa viziteze aceste noi statiuni ?Si eu mi-am scris pe masina mea germana(Trabant) LIMUZINA dar nu ma crede nimeni;unii chiar ma iau peste picior! PS-Se adevereste proverbul "Cap ai,minte ce-ti mai trebuie!"
Raspunde

Cetatean

Acum 3 ani

Mama ei de limba romana si de lege: "au devenit" !? Si eu am presupus ca-i greu sa "devii" statiune, trebuie sa ai infrastructura turistica si turisti, nu asa simplu, un articol de lege.
Raspunde

Ion

Acum 3 ani

Cisnadie statiune ? Serios ?! Trif sa faca ce a promis la Balea ! Faptul ca a scris o hartie prin care se decide ca Cisnadie este statiune nu inseamna nimic ! Cand o sa schiem la Balea pe 50 km , mai discutam .
Raspunde

Pierre Richard

Acum 3 ani

Uau! Realizari din pix, tipic pesediste. Cum s-a promovat si Romania la cel mai mare expo de turism din europa, ca pixu! Bun asa Trifutz, trage vreo 5 linii cu pixu azi pe foaia cu realizarile tale si du-te acasa mai copile
Raspunde

Gicu Frana

Acum 3 ani

Tare domnu Trif(u). Va ramane in amintirea comunitatilor din Cisnadie si Cisnadioara pentru decenii de acum inaninte. Cu realizari de genul asta, anuntate din proprie modestie, as fi tacut sa nu ma fac de ras. Dar ... na.
Raspunde

kokos

Acum 3 ani

Pai de ce doar Cisnadie si Cartisoara? Ce te costa sa pui pe lista de statiuni toate satele si catunele din Romania?Ce-ai facut tu bogdanele e un mare fas , e simplu sa pui niste localitati pe o lista , nu te costa nimic.Importante sunt investitiile de dupa , insa bani canci!
Raspunde

biciclist

Acum 3 ani

De ce n-ai pus pe hârtia aia, TOATE localitățile din țară? Accesarea cu mai multă ușurință a fondurilor și „oportunitatea economică este esențială pentru orice comunitate” după cum justifici demersul. Nu te simți un pic incompetent și vinovat că ai lăsat pe-dinafară mii de localități?? Ești doar un papagal.
Raspunde

Albastru

Acum 3 ani

In interesul unor prieteni s-a facut aceasta stimabililor. Daca nu ma credeți verificați, nu e greu de loc.
Raspunde

[Ji] x 2

Acum 3 ani

Multumim Tov. Ministru! Bravos natiune romana! …” La trecutu-ti mare, mare viitor!” … Va dorim, Tov. Ministru, noi succese pe ramura!!! Vivat Romanie, sub inteleapta si stralucitoarea ocârmuire a partidului nostru socialist!!! Uraaaaaaaaaa !!!
Raspunde

geo

Acum 3 ani

O MARE REALIZARE ! CETATENII VOR AVEA PARTE DE TAXE LOCALE MAI MARI !!!!! FELICITARI !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus