Miercuri,
26.01.2022
Ceata
Acum
-6°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Weekend-ul acesta, Sibiul intră oficial în spiritul sărbătorilor de iarnă, cu deschiderea Târgului de Crăciun din Piața Mare. Totodată, timp de trei zile, cei cu apetit pentru dulce sunt așteptați în Piața Mică la Târgul deserturilor sibiene.

Vineri, 16 noiembrie

Începând cu ora 12:00, Târgul deserturilor sibiene își deschide căbănuțele celor cărora le e poftă de un desert local sau care pur și simplu sunt curioși să afle care sunt deliciile zonei. Târgul are loc în Piața Mică și este deschis până duminică.

Paul Milata își lansează cartea „Între Hitler, Stalin și Antonescu: Germanii din România în Waffen-SS”, de la ora 15:00, la Librăria Humanitas. Evenimentul îl va avea ca invitat și pe Prof. Sorin Radu (istoric al ULBS, decan).

lansare carte

Teatrul GONG prezintă, de la ora 18:00, spectacolul „Scufița Roșie”. Spectacolul se vrea a fi o lecție despre cum a fi conştient, nu fricos, în faţa pericolului, a-l accepta şi a-l înfrunta prin curaj este soluţia potrivită. Mai multe detalii despre spectacol dar și despre ce se va întâmpla cu biletele achiziționate weekend-ul acesta, aflați AICI

Ora 18:00 îi va suprinde pe suporterii baschetului sibian la unul din cele mai intense meciuri – Derby-ul Ardealului (BC CSU Sibiu vs. U BT Cluj). Meciul va fi transmis și pe Digisport. Cei mai mari fani ai echipei vor avea ocazia să își facă fotografii personalizate, în holul Sălii Transilvania. Detalii AICI.

CSU Fans_photobooth Fb2

Deschiderea Târgului de Crăciun va avea loc vineri seara, de la ora 19:00. Inaugurarea ediției din acest an îi va avea ca invitați pe scena din Piața Mare pe Radu Nechifor și Paula Seling.

De la aceeași oră, Teatrul Național Radu Stanca dă viață poveștii „Călătoriile lui Gulliver”.

tnrs-headder-calatoriile-lui-gulliver

Rusu și Andrei vin la Sibiu vineri seara, de la ora 19:00. Cei doi comedianți vor încerca să le descrețească frunțile sibienilor, în localul The Wolf.

Sursa video: youtube/KissFM Romania

Sâmbătă, 17 noiembrie

Copiii sunt invitați din nou la atelierele de creație pregătite de Teatrul GONG. De la 10:00 micuții creatori vor învăța să facă „tricouri de poveste”.

De la ora 11:00, tot la Teatrul GONG, se joacă „Povestea celor 3 purceluși, care sunt patru”.

purcelusi-teatrul-gong

În Târgul de Crăciun, de la ora 12:00 are loc un nou atelier pentru copii. De această dată, aceștia vor învăța să facă lumânări.

TNRS îi invită pe iubitorii de artă teatrală la spectacolul „Nora”, în regia lui Radu Nica, sâmbătă de la ora 19:00. Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul Teatrului Național Radu Stanca.

nora tnrs

Asociația Culturală Croitoru Pro Enescu în parteneriat cu Ministerul Culturii și Identității Naționale și Filarmonica de Stat Sibiu organizează la Sala Thalia un concert inclus în turneul național „Un secol de muzică românească pe scena filarmonicii”. Cele mai frumoase lucrări din creația românească vor fi aduse în centrul orașului, prin interpretarea ansamblului Croitoru String Virtuosi și a soliștilor Simina Croitoru și Gabriel Croitoru. Concertul va avea loc de la ora 19:00.

Teatrul Național „Radu Stanca” organizează a patra ediție a Zilei Europene a Spectatorului, în data de 17 noiembrie, acțiune în cadrul proiectului european „Be SpectACTive!". Evenimentul va facilita comunicarea despre teatru și dans, dintre spectatori și oameni de teatru - selecționeri ai unor festivaluri importante din lume. Sibienii care doresc să participe la acest eveniment trebuie să completeze formularul de pe http://www.bespectactive.eu ..

Dj Project și Mira cântă trei ore mai târziu, în Cotton Pub.

Duminică, 18 noiembrie

„Old Love”, o comedie romantică în două acte cu Bebe Cotimanis în rolul principal, un spectacol cu note de dramă personală, expune la Sibiu o poveste cu final fericit, tip Hollywood. O „Iubire veche” își are acțiunea în zilele noastre, ce-i leagă timp de aproape trei decenii pe măruntul funcționar Bud Mitchell și pe soția patronului său, Molly Graham, cu întâlniri sporadice și discuții presărate cu umor, repede uitate de către ea, dar constituind pietre ale unei construcții afective solide pentru el. Piesa poate fi văzută la Sala Thalia, duminică de la ora 19:00.

old love

De la aceeași oră, la TNRS se joacă „Vedere de pe pod”. Detalii despre spectacolul în regia lui Eugen Jebeleanu, dar și despre bilete, găsiți pe site-ul TNRS.

„Ce vine după?” este întrebarea la care spectacolul cu același nume va încerca să răspundă duminică, de la ora 19:00, în localul The Wolf. Umorul și nebunia sunt ingredientele principale ale acestui show, dedicat tuturor celor pentru care imprevizibilul face diferența. Mai multe detalii găsiți pe pagina de facebook a evenimentului.

ce vine dupa

Filmele săptămânii la Cinematograful ARTA pot fi consultate mai jos, iar programul de la sălile de cinema din cadrul Centrului Cultural Ion Besoiu se găsește AICI.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus