Vineri,
09.12.2022
Partial Noros
Acum
2°C

Sporurile provoacă din nou revolte în Sibiu. Angajații de la secția de Boli Contagioase Copii fac grevă

Sporurile provoacă din nou revolte în Sibiu. Angajații de la secția de Boli Contagioase Copii fac grevă

Angajații secției de Boli Contagioase a Spitalului de Pediatrie din Sibiu pregătesc mâine o grevă de avertisment. Motivul este, spun reprezentanții acestora, lipsa sporurilor.

Aproximativ 30 de angajați ai secției de Boli Contagioase, alături de o parte din cei care lucrează în laboratorul de analize medicale, vor face mâine dimineață grevă de avertisment. De vină sunt din nou sporurile care i-au scos pe mulți angajați din spitalele sibiene în ultimul an.

„Este vorba despre angajații de la Boli Contagioase Copii și HIV/SIDA și o parte din cei de la laboratorul de analize medicale de la Pediatrie. Aceste două structuri sunt defavorizate în ceea ce privește aplicarea OUG 153 cu privire la aplicarea sporurilor pentru condiții deosebite de muncă. Angajații au dreptul la 2 sporuri – unul pentru boli infecțioase și unul pentru HIV/SIDA – dar pentru că prin lege nu le pot primi pe amândouă, se alege sporul cel mai mare. Noi am solicitat să fie sporul din HIV/SIDA, pentru că acela e maximul 80%, minim 50%. Atunci să le dea 50%, pentru că bolnavii de HIV/SIDA sunt în aceeași locație cu cei cu boli contagioase. Nu sunt 2 sectoare diferite. Pentru că lucrează în condițiile acestea deosebit de periculoase, ei au dreptul la acest spor. Managerul n-a înțeles această chestiune”, spune Dan Pirnoiu, liderul SANITAS Sibiu.
Potrivit reprezentanților SANITAS Sibiu, greva de avertisment va avea loc mâine, între orele 10:00 și 12:00, pe strada Transilvaniei, asigurându-se în același timp o treime din personalul secției, pentru funcționarea în parametri normali a instituției.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus