Vineri,
30.07.2021
Cer Senin
Acum
29°C

Peste 2.400 de copiii din Sibiu sunt nevaccinați împotriva rujeolei. Apel pentru prevenirea apariției unor focare de îmbolnăvire

Peste 2.400 de copiii din Sibiu sunt nevaccinați împotriva rujeolei. Apel pentru prevenirea apariției unor focare de îmbolnăvire

Peste 2.400 de copii cu vârstele de 5-9 ani care frecventează școlile sau grădinițele din județul Sibiu sunt nevaccinați împotriva ROR (rujeolă, oreion, rubeolă). Cei de la Direcția Sănătate Publică cheamă în ajutor Inspectoratul Școlar Județean pentru a preveni „apariția unor focare de îmbolnăviri în colectivități”.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Specialiștii atenționează că din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Autoritățile îndeamnă părinții să-și vaccineze copiii împotriva acestei boli, iar datele oficiale arată că în România nouă din zece parinți își vaccinează copiii.

Chiar și așa, mii de copii rămân nevaccinați ROR - conform situației din județul Sibiu. Direcția Județeană de Sănătate Publică a transmis recent o adresă Inspectoratului Școlar Județean Sibiu prin care atenționează asupra necesității vaccinării copiilor de 5-9 ani, precizând că la nivelul județului sunt peste 2.400 de restanțieri.

„Având în vedere faptul că în România sunt confirmate recent cazuri de rujeolă și rubeolă, este necesară recuperarea restanțierilor la vaccinare în cel mai scurt timp”, au făcut apel specialiștii. Aceștia îi roagă pe inspectorii școlari din județ să îi convingă pe părinți să-și vaccineze copiii:

„Întrucât medicii de familie se onfruntă cu mari dificultăți în realizarea acestei acțiuni, Vă rugăm să ne sprijiniți pentru mobilizarea copiilor restanțieri care frecventează colectivitățile școlare și preșcolare din județ, comunicând părinților (prin intermediul personalului didactic) să se pentru vaccinarea ROR medicului de familie.

Precizăm că, am solicitat același lucru și medicilor școlari din județ, în speranța că eforturile convergente vor crește șansele de atingere a obiectivului propus, prevenind astfel apariția unor focare de îmbolnăviri în colectivități” (sublinierile nu ne aparțin - n.n.)

Inspectorul școlar general al județului SIbiu este bolnav și nu a comentat situația.

Amintim că Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a declarat încă în anul 2016 epidemie de rujeolă în România, anunțând în raportul anual că, în 2016, incidența bolii a fost de 407 ori mai mare decât în 2015.

Datele publicate la sfârșitul săptămânii trecute, pe 23 noiembrie, de instituție arată că numărul total de cazuri confirmate cu rujeola în România a ajuns la 15.493, din care 59 de decese. Totodată, până acum un număr de 14.694 de oamenii nu s-au vaccinat cu nicio doză, iar cei mai afectați sunt copiii de până la 1 an (3.228 cazuri), de 1-4 ani (5.118 cazuri), de 5-9 ani (2.484 cazuri) etc.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

5 comentarii

Laviniu Cordescu

Acum 2 ani

Nici tu nu stiinsa pui i-urile in propozitie, asa-i? Greu tare!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Crestin tolerant

Acum 2 ani

Minciuni gogonate!!! Verificati baza de date a OMS: http://data.euro.who.int/cisid/?TabID=473836 Decese in 2017 = 22 Decese in 2018 = 3 Nu mai publicati minciuni!!! Despre efecte adverse nimic pe aici???!!! Specialistii sunt cam agramati: "„Întrucât medicii de familie se onfruntă cu mari dificultăți în realizarea acestei acțiuni, Vă rugăm să ne sprijiniți pentru mobilizarea copiilor restanțieri care frecventează colectivitățile școlare și preșcolare din județ, comunicând părinților (prin intermediul personalului didactic) să se pentru vaccinarea ROR medicului de familie. Precizăm că, am solicitat același lucru și medicilor școlari din județ, în speranța că eforturile convergente vor crește șansele de atingere a obiectivului propus, prevenind astfel apariția unor focare de îmbolnăviri în colectivități” (sublinierile nu ne aparțin – n.n.)" Cum sa ne incredem in ei cand de fapt nu sunt in stare nici sa scrie
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Laura

Acum 2 ani

Acestea sunt boliile copilariei. Se numesc asa ptr ca se fac in copilărie. Noi cand am fost mici aproape pe toate le-am facut si am dobandit IMUNITATE pe viata. Acum se numesc rujeola, rubeola nu pojar sau pojarel. Sa para o boala mai grava, sa bage spaima in oameni sa mearga ca vilele la sacrificat! Compozitia lor fac mai mult rau decat bine iar efectele adverse sunt tot mai des intalnite. Practic joci ruleta rusească cu copilul tau cand il vaccinezi. Poate ramane chiar si cu sechele pe viata sau handicapat. O spune prospectul nu eu! De curiozitate cititi un prospect. Efectele adverse nu sunt trecute degeaba acolo. "Cobaii" pe care sau facut studiile chiar au avut efectele scrise negru pe alb.
Raspunde

Pierre Richard

Acum 2 ani

E si asta o selectie naturala. Poate se mai imputineaza grupurile de spalati pe creier. Stati mai boilor linistiti nevaccinati si jucati ruleta ruseasca cu viata voastra haha
Raspunde

Oko

Acum 2 ani

Toți cei care credeți ca vaccinurile fac rău va rog frumos stati acasă. Selecția naturală va interveni și scăpăm de voi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus