Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Studiu de caz: de câte instituții e nevoie să acoperi o gură de canal

Studiu de caz: de câte instituții e nevoie să acoperi o gură de canal

Încă de la primele ore ale dimineții șoferii din Sibiu au fost greu încercați. Pe b-dul Vasile Milea, în dreptul benzinăriei OMV, o gură de canal stă descoperită. Poliția a sesizat Primăria cu privire la acest lucru, care la rândul ei, a trimis informația mai departe, la Apă Canal. Însă, surpriză, gura de canal nu este a lor.

„Foarte grav...Nu mai suntem deloc în siguranță pe șosele trebuie să avem cinci perechi de ochii...”, „mai grav ca o groapă”,„Doamne ferește ..praf faci toată direcția mașinii” sunt numai câteva dintre comentariile internauțiilor pe Info Trafic Sibiu.

Reprezentanții Poliției spun că au sesizat Primăria cu privire la această problemă. „Polițiștii Biroului Rutier Sibiu au anunțat Dispeceratul IPJ Sibiu cu privire la această situație, iar Dispeceratul a contactat reprezentanții Primăriei în vederea remedierii”, arată Elena Welter, purtător de cuvânt IPJ Sibiu.

Primăria a transmis informația mai departe la Apă Canal și la firmele de telecomunicații pentru a remedia cât mai repede această problemă. Ajunsă la Apă Canal, informația, s-a dovedit că acea gură de canal nu aparținea firmei. „Gura de canal nu este a noastră. Într-adevăr, oamenii au impresia că dacă este un canal este al nostru. Noi am semnalizat la fața locului acea gură de canal pentru a se putea feri șoferii și am transmis mai departe, prin Dispecerat, informația la firma de telecomunicații căreia îi aparține”, spune Thomas Roth, purtător de cuvânt Apă Canal Sibiu.

Foto: Info Trafic Sibiu 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

12 comentarii

Ridichie Iglesias

Acum 5 ani

Dupa cum stiti la Primarie sint doar oameni foarte calificati,de unde sa stie ei cu ce se astupa o gura de canal. Cred ca era mai bine sa anunte in alta parte.
Raspunde

sibian100%

Acum 5 ani

Primăria are o gaură pe strada ei dar,culmea,gaura nu le aparține,doar strada.Cel mai bine acoperim toate strazile cu guri de canal si asa primaria nu mai are nici o treaba.
Raspunde

Anonymus

Acum 5 ani

dar stau si ma intreb Primaria nu ar trebui sa aiba o evidenta a tot ce se afla pe raza ei de actiune si raspundere? Nu ar trebui sa stie cui apartine fiecare canal, fir sau teava din acest oras? Alea au fost facute asa fara autorizatie? Fara ca cineva sa fi fost informat despre aceast lucru? Vai si amar de ea treaba...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Andrei

Acum 5 ani

Plin de specialiști pe aici. Primăria trebuie să știe orice rahat instant. Ca și când noi acasă avem inventarul fiecărui fir de ață de prin fiecare colțișor. Am urmărit și pe FB părerile "specialiștilor". Nici unu nu ar fi sunat la 112 sau la Apă Canal. Numai drame online frate! Străzile sunt reabilitate în baza unui contract. Furnizorii de utilități au obligația să își întrețină canalele / cameretele/ echipamentele. Primăria îi notifică și ei au obligația să remedieze. Cei de la Apă canal au răspuns corect, au semnalizat locul să nu dea un corporatist imberb cu roata în groapă și PMS a anunțat firma de telecomunicații să își repare mizeria. Dar noi transformăm orice groapă sau capac de canal în dezastru național! Ferește doamne de un cutremur mai nasol că o să murim ca șobolanii pentru că nu vine primăria să ne deschidă ușa la scară să ieșim afară!
Raspunde

mihai

Acum 5 ani

Lucrezi cumva in primarie sau ai vreun neam acolo de aberezi asa? Bine ca e plin de specialisti aici, ca in primarie bate vantul cand faci o cautare dupa "specialist" ;) Si da, mi se pare normal ca o primarie sa stie orice rahat din orasul pe care-l administreaza! Dar la noi: - se inaugureaza pubele pentru rahatul de caini in timp ce de ex. in Cluj se inaugreaza zone ingradite in care cainii se pot juca liberi - se prezinta noile autobuze DIESEL in timp ce alte orase achizitioneaza autobuze electrice si poate nu fac atata show pe tema asta care e o normalitate intr-un oras normal. Asta e nivelul unei primarii cu prea multi specialisti pe mp.
Raspunde

Maria

Acum 5 ani

Primaria nu rezolvă treburile publice, nu ajuta cetateanul, nu e in slujba cetatenilor, e desupra lor!, e stat in stat. Primaria crede ca orasul e S.A.-ul propriu! In frunte cu Urbanismul!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 5 ani

Intr-o tara cu Politie competenta se parca o masina,cu semnalele pornite,inaintea ''gaurii'' pentru protejarea ''traficantilor''.Dupa aia se depista posesorul de drept al ''gaurii'' , metoda si termenul de ''astupare''.La noi se dau telefoane...
Raspunde

Ion

Acum 5 ani

Pe frigul asta au alte probleme importante , nu sa protejeze cetatenii ...
Raspunde

consultant

Acum 5 ani

vinovata toata administratia locala politia rutiera, politia locala apa canal primaria de la primele ore ale diminetii pana la 13.55 e jumate de zi cu un trafic de cate masini pe ora ? nu va este rusine D-na fodor si Razvanel ? la ora 13 am trecut pe acolo si nu stiam cum sa ocolesc groapa. La 50km\h cand iti apare ditamai gaura de fantana te trec emotiile. NIci urma de semnalizare , nici urma de politie , nici urma de asistatii social din politia locala. tre sa moara oameni ca sa aveti o procedura de urmat ? D-le Andrei, scaunul tau de bugetar hodinit nu se rupe de atata nesimtire si insirat de legi si scuze ?
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 5 ani

Cred ca ar fi cazul sa se mai infinteze cateva institurii de stat ca e mare nevoie !
Raspunde

Her

Acum 5 ani

Las Fierbinți!
Raspunde

Clotanul Grabit

Acum 5 ani

Probabil de....directia generala de astupatori de guri de canal a republicii fanarioto-socialiste rromania. Unde lucreaza toate curvele imparatului si ale aghiotantilor acestuia, platite din bani publici cu cate 2 mii de euro pe luna si-o umila masina de lux, de servici.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus