Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Ce facem în weekend?

Ce facem în weekend?

Trucuri de magie, spectacole de teatru și balet garantează să facă weekend-ul 7-9 decembrie să treacă rapid, ca și cum nici n-ar fi fost. Să nu mai vorbim de faptul că avem parte și de câteva ateliere și concerte care ne introduc direct în atmosfera de Crăciun...

Vineri, 7 decembrie

O tânără fotografă din Sibiu, Gabriela Cuzepan, vă invită la prima expoziție personală, la cafeneaua SIBIO. Expoziția reunește instantanee realizate în timpul brunch-urilor realizate în 2018 de Asociatia My Transylvania în mai multe sate din Transilvania și nu numai. Aflați mai multe detalii de pe pagina de facebook a evenimentului.

expo cuzepan 21 de artişti din Sibiu, Alba, Timiș, București, Miercurea Ciuc, Hundedoara, Iași, Harghita, Argeș, Botoșani, Olt și Brașov expun zilele acestea pe cea mai frumoasă stradă din Sibiu. Vizitatorii vor găsi pe Cetății jucării educative, jucării eco baby friendly, decorațiuni de iarnă, globuri din materiale naturale, aranjamente de Crăciun, produse cosmetice homemade, bijuterie de autor, bijuterii din aur și argint, accesorii urbane, genți unicat, produse din piele, ceramică, fashion, accesorii tricotate, produse utile din lemn, greenarii (mini grădini de plante vii). Mai multe despre Artsy puteți citi AICI.

artsy (2)

Copiii sunt așteptați la un atelier de preparat biscuiți, deschis până duminică inclusiv. Cu aluat dulce, sucitoare, forme și imaginație, copiii vor face cei mai gustoși și frumoși biscuiți. Detalii găsiți și pe site-ul Târgului de Crăciun.

Între 17:00 și 20:00, părinții sunt așteptați la un workshop de prim ajutor, organizat de Crucea Roșie. Cei care își doresc să învețe cum să își ajute micuții atunci când este o urgență, pot să facă rezervări la numărul de telefon 0269 217 646, până la ora 16:00. Intrarea se va face pe bază de donație.

Nu uitați nici de Sibiu Magic Show, festivalul unic în România care aduce numere surprinzătoare de comedie, jonglerii, iluzionism, prestidigitație, levitație, clovnerie și alte elemente de circ și cabaret. Spectacolele vor avea loc la Teatrul GONG până duminică inclusiv. Aflați mai multe de AICI.

 gong-exterior-foto-dragos-sumitru

Sâmbătă, 8 decembrie

Alpha Basketball Tour Sibiu revine în Sala Transilvania, între 8 și 9 decembrie cu cea de-a doua ediție a turneului, adresată categoriilor U10 și U11, care în acest an înregistrează și o premieră - ABT devine turneu internațional odată cu participarea unui club puternic din Serbia. Intrarea va fi liberă iar meciurile vor avea loc în intervalul orar 10:00-15:00.

basketball tour

Diana Ribana îi invită pe micuți, în cadrul ediției din acest an de SIBIU MAGIC SHOW, la un atelier special de creat povești, în care magia prinde viață prin metode simple de lucru manual. Copiii vor crea o lampă magică dintr-un borcănel simplu, mult sclipici și imaginație.

Atelierul va avea loc la ora 10:00, iar prețul unui bilet este 14 lei. Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate exclusiv de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4, conform programului Agenţiei de Bilete: miercuri, joi, vineri 11:00 - 18:00, sâmbătă 10:00 – 18:00 și duminică 10:00 – 14:00.

borcanel atelier gong

De la aceeași oră, la FDGR are loc un Târg de Crăciun Caritabil, în care vor fi implicate mai multe asociații. Mai multe detalii veți găsi pe pagina de facebook a evenimentului.

targ de craciun caritabil

Muzeul ASTRA organizează în acest sfârșit de săptămână două evenimente importante. În centrul atenției vor fi comunitățile din Sadu și Nou Român. Primul eveniment, Cultură și gastronomie locală din Mărginimea Sibiului, va avea loc cu participarea comunităţii din Sadu, judeţul Sibiu. Acesta va avea loc sâmbătă, 8 decembrie, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber, între orele 11:00 și 15:00.

Adulții au și ei ocazia să participe în weekend la un atelier de creație. Florăria à Côte organizează mai multe workshop-uri, pe care le veți găsi pe pagina de facebook atașată AICI

Duminică, 9 decembrie

De la ora 11:00, în satul Nou Român, județul Sibiu, va începe Festivalul Național al Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă, din programul Tradiţii din iarna ASTRA. După slujba de duminică, grupuri de colindători vor porni prin sat să colinde și să vestească Naşterea Domnului. Colindătorii se vor opri apoi la Centrul Cultural Memorial „Dr. Gheorghe Telea-Bologa”, unitate a Muzeului ASTRA, unde va avea loc un brunch cu produse gastronomice tradiţionale specifice.

COLINDAT NOU ROMAN 2

Iubitorii muzicii clasice sunt așteptați la deja tradiționalul concert susținut de Corul Bach înaintea sărbătorilor de iarnă. Anul acesta, organizatorii îi invită pe sibieni într-o locație nouă – biserica reformată de pe strada Mitropoliei nr. 9. Întrucât biserica dispune de un număr mai redus de locuri decât locația originală (Biserica Evanghelică), concertul va fi susţinut de două ori, pentru a facilita accesul cât mai multor persoane interesate. Așadar, doritorii sunt așteptați pe 9 decembrie, la ora 16:00 sau la ora 18:00. Detalii găsiți AICI.

 concert bach

Iubitorii dansului sunt așteptați duminică, 9 decembrie, de la ora 19, la Sala Thalia, pentru a face cunoștință cu iubirea. Sub toate aspectele ei – pasională, pasiv-agresivă, sensibilă sau la prima vedere – dragostea este tema principală a spectacolului de dans contemporan “Parlez-moi d’amour”, prezentat în premieră de Teatrul de Balet Sibiu. Găsiți informații pe articolul atașat AICI

Nu în ultimul rând, pentru o porție bună de râs pe final de weekend, Imperium Pub îi invită pe trecători să ia loc la masă și să îi asculte pe iVanov și Hutupasu. Evenimentul va avea loc începând cu ora 21:00, iar prețul unui bilet este de 30 de lei.

Filmele săptămânii la Cinematograful ARTA pot fi consultate mai jos, iar programul de la sălile de cinema din cadrul Centrului Cultural Ion Besoiu se găsește AICI.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus