Sâmbătă,
27.11.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Cea mai bună veste a anului 2018 pentru autostrada Sibiu-Pitești

Cea mai bună veste a anului 2018 pentru autostrada Sibiu-Pitești

Agenția Națională pentru Protecția Mediului a publicat pe site-ul propriu proiectul acordului de mediu pentru autostrada Sibiu-Pitești.

După expirarea perioadei de cinci zile de trimitere observaţii, ar putea fi emis în sfârşit documentul care va debloca cel mai important proiect rutier al României. Ulterior, CNAIR poate lansa și ultimele licitații necesare tronsoanelor din zona montană, iar în 2019 vom putea vedea, în sfârșit, lucrări efective la autostradă.

"Agenția Națională pentru Protecția Mediului anunţă publicul interesat asupra deciziei de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "Autostrada Sibiu - Pitești", amplasat în judeţele Sibiu, Vâlcea și Argeș, titular Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A", se arată pe site-ul ANPM.
Proiectul acordului de mediu şi informaţiile relevante pentru luarea deciziei pot fi consultate la sediul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, precum și pe pagina de internet www.anpm.ro la secțiunea Reglementări/Acordul de mediu/Drafturi acte de reglementare.
"Observaţiile/contestațiile publicului se primesc la sediul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Splaiul Independenţei nr.294, sector 6, Bucureşti, precum şi la adresa de e-mail autorizari@anpm.ro, în termen de 5 zile de la data publicării prezentului anunț", potrivit ANPM.
Oficialii de la Transporturi şi de la Drumuri estimau încă din vară că acordul de mediu pentru Autostrada Sibiu - Piteşti ar putea fi emis la finele anului. De teama unor "tuneluri pentru urşi", care întârzie şi acum finalizarea autostrăzii Lugoj - Deva, autorităţile au decis să îngheţe proiectul autostrăzii Sibiu - Piteşti până la emiterea acordului de mediu. Abia după obţinerea acestui document, vor fi desemnaţi câştigătorii şi vor fi semnate contractele pentru secţiunile 1 şi 5 ale autostrăzii şi va fi lansată licitaţia pentru secţiunea 4, informează economica.net. Pentru secţiunile 2 şi 3 vor fi necesare unele completări ale documentaţiei, înainte de lansarea la licitaţie pentru proiectare şi execuţie.

Acordul de mediu este necesar pentru emiterea autorizaţiei de construire.

Valoarea totală a investiţiei în Autostrada Sibiu-Piteşti va fi de 3,34 miliarde de euro (15 miliarde de lei), potrivit unui document postat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

HOP

Acum 2 ani

nu fiti naivi...nu se intimpla nimic ! se mai fac 2-3 stiudii de fezeabilitate,care sint bani furati...peste 15 ani !(poate)
Raspunde

sibian

Acum 2 ani

...speranta mea e sa ajung la 100 de ani sa particip la taierea panglicii!
Raspunde

bcbcv

Acum 2 ani

unde putem si noi, estia, sa "studiem" hartile ca aia din imagine? sunt doar curios, nu cumpar teren pe traseu, ca am vazut niste preturi de despagubiri minuscule in monitorul oficial
Raspunde

Maria

Acum 2 ani

Nu se poate obtine acordul de mediu cu doar 200 de foraje. Trebuiesc executate 1200 !!! Inca 3 ani mai avem de asteptat pana incep lucrarile
Raspunde

Ovidiu

Acum 2 ani

De unde stii tu Marie ca trebuie 1200? Esti specialista in geologie sau poate in protectia mediulu ori constructii de drumuri?
Raspunde

cCarabulea

Acum 2 ani

cea mai buna veste ... Autostrada Sibiu - Pitesti NU se mai construieste !!
Raspunde

Interlopul Dragnea

Acum 2 ani

Le mai da o minciuna la pensionari ca sa stea linistiti la haznaua 3, ca "e progress"...iata, s-a semnat o hartie de catre aghiotantii care fura padurile ca se poate face. Romania, tara prostilor... alta explicatie nu e.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus