Luni,
28.11.2022
Ceata
Acum
0°C

Era mai bine înainte de 89? Câte locuințe s-au construit în Sibiu după Revoluție

Era mai bine înainte de 89? Câte locuințe s-au construit în Sibiu după Revoluție

De la Revoluție și până în 2017, în județul Sibiu sunt cu peste 20.000 mai multe locuințe. Și media suprafeței locuibile a crescut în această perioadă, de la 33,6 mp, cât reprezenta media în 1990, la 51,3% în 2017. În cifre absolute, în 1990, în județul Sibiu erau 160.600 de locuințe, iar la finalul anului 2017 erau înregistrate 181900 de locuințe. Creșterea este de 13,3% a numărului de locuințe, iar dimensiunea lor medie a crescut cu 51,3%, se arată într-un studiu prezentat de analizeeconomice.ro, susținut cu date preluate de la Institutul Național de Statistică. Cu toate acestea, Sibiul nu este printre județele cele mai dezvoltate în această statistică.

Între 1990 și 2017, numărul locuințelor din România a crescut cu 12,1%. În cifre asta se traduce într-un plus de 970,4 mii de locuințe. În aceeași perioadă, suprafața totală locuibilă a locuințelor de la nivel național a crescut cu 179,56 milioane de metri pătrați, de la 246,85 la 426,41 mil. mp.

de la 30 de mp, la 47 mp

Dacă în 1990, o locuință în România avea o suprafață medie locuibilă de 30,8mp, anul trecut suprafața medie locuibilă pe locuință a ajuns la 47,5 mp. Ilfovul este județul cu cea mai mare creștere procentuală și în cifre absolute a numărului de locuințe între 1990 și 2017. În acest județ, numărul locuințelor a crescut cu 101,1%, de la revoluție încoace. După Ilfov, cea mai mare creștere a numărului de locuințe între 1990 și 2017 s-a înregistrat în județul Iași – 28,7%. Pe locul trei se află județul Constanța – 26,7%. Pe locurile 4 și 5 după creșterea procentuală a numărului de locuințe se află județele Cluj – 23,1% și Suceava 22,6%, susține site-ul analizeeconomice.ro.

La polul opus, cu cea mai mică creștere procentuală a numărului de locuințe se situează Bucureștiul (0,3%), fiind devansat de județele Hunedoara – 2,2% și Caraș Severin – 1,0%.

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

...

Acum 3 ani

In anii '90 daca mi-ar fi spus cineva ca o sa ajung sa zic ca exista urbanism mai rau decat cel comunist in Romania, as fi zis ca e nebun. Ei bine azi sunt socat de josnicia urbanistilor si de rezultatele cu iz de ghetou cu care ne mandrim (?)
Raspunde

Marius

Acum 3 ani

Da din păcate ,putem vorbi de Sibiu că, fiind o zona specifica dezvoltări gen ghetou . Acest lucru se datorează Selimbarului aceste monstruozități urbanistice ce au loc aici sub comanda arhitectului horotan și primarului.
Raspunde

...

Acum 3 ani

Selimbar+Cisnadie sunt etaloane pentru ghetouri, insa iti pot da o lista serioasa si cu zone din Sibiu dezvoltate in acelasi stil. Nu mai incercati sa ascundeti ce avem in Sibiu, asta doar ii incurajeaza pe infractori
Raspunde

coco telemea

Acum 3 ani

Pai... datorita coruptiei si anafabetismului de care au dat dovada primariile "de pe sate", am ajuns sa avem cartiere de maghernite, fara cai de acces si la preturi exorbitante, pentru teritoriul carpato-danubiano-prostic. Gasesti case in Franta, pe langa orase mari, la pretul pe care il cer astia in Selimbar ! Si in Germania si in Italia. Subdezvoltarea fara minte, bazata pe spagi la clanurile alese, acolo te aduce. Va lua mult timp sa se faca ordine, pentru cine mai are rabdare.
Raspunde

coco telemea

Acum 3 ani

analfabetismului... am gresit chiar cuvantul descriptiv pentru analfabeti :D
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sloan

Acum 3 ani

Nu știu de unde ai tu informațiile legate de prețurile de afara, dar nu o sa găsești tu in Franța , Germania sau Italia casa singur lângă mari orașe cu 150000 de euro cum sunt in Selimbar de exemplu... Legat de analfabetism , mai bine ai evita sa te pronunți, ești la limita, inclusiv nickul de Coco Telemea arată cât de creativ ești și cât te duce mintea, știu ca te visezi analist imobiliar , dar ești foarte departe, la 150000 euro , intr-un oraș de mărimea Sibiului din Germania de exemplu, nu găsești nici măcar apartament, nicidecum casa!
Raspunde

Dorina

Acum 3 ani

Câte locuințe s - au construit după 1990 ? Cred ca problema ar trebui pusă altfel :Cati tineri își permit momentan sa- și cumpere un apartament din 2 salarii medii ?sau Cati tineri își amanetează viata la bănci pentru a- și lua un apartament, in prezent ? Sa privim cu realism la prețurile colosale care se cer pt un apartament , sa realizam ca muncim 30 de ani doar ca sa plătim rate la bănci și de aici atâtea consecințe negative asupra vieții acelora care o fac .
Raspunde

Sloan

Acum 3 ani

Dacă nu ai bani sa cumperi, stai in chirie !! Dacă ti se pare scump un apartament la 50-60 K euro, atunci muta-te in Albania, doar acolo e mai ieftin in Europa.... Cu un pic de pregătire, poți sa câștigi lejer 3000 lei in Sibiu, dacă sunt doua salarii deja sunt 6000 lei, poți sa plătești lejer 2000 lei rata pentru un apartament !! V-ati învățat doar sa va plângeți , învățați , pregătiți-va bine profesional și veți putea câștiga lejer 1000 euro luna chiar și in Sibiu!
Raspunde

S

Acum 3 ani

@dorina Oricum trebuie sa dai bani cuiva ca să locuiești undeva, cât timp nu e moștenire, la părinți sau la sot/sotie/rude care au ei proprietatea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus