Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Sponsorizare pentru viitorMarquardt ajută liceenii să meargă la concursul de robotică MIT - NASA

Sponsorizare pentru viitorMarquardt ajută liceenii să meargă la concursul de robotică MIT - NASA

Marquardt România se alătură sponsorilor celor două echipe de liceeni care s-au calificat în turneul final al concursului internațional de robotică Zero Robotics High School, organizat de Massachusetts Institute of Technology, în parteneriat cu NASA și ESA (European Space Agency).

În luna decembrie, Marquardt Sibiu a luat decizia de a sprijini echipa Quaternion, compusă din liceeni de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr. La scurt timp, compania a primit și o a doua cerere, de la echipa Valak, a liceenilor de la Colegiul Național Octavian Goga.

Pentru a putea participa la turneul final, o echipă are nevoie de 20-22.000 euro, fapt pentru care echipele au fost nevoite să apeleze la sponsorizări. Cererile au fost foarte bine primite de comunitatea locală: autoritățile locale, companiile și diverși donatori privați au contribuit cu sume importante.

 

robot mit nasa 8

Marquardt Sibiu are deja o tradiție în sponsorizarea echipelor de robotică, susținând în ultimii 5 ani participarea echipelor studențești de la Facultatea de Inginerie Sibiu la Campionatul Național Studențesc de Robotică RObotX, la competițiile organizate de alte centre universitare și la Campionatul European de Robotică EUrobot. Marquardt nu se limitează la sponsorizarea echipelor, ci sprijină și direct învățămîntul superior în domeniile Mecatronicii, Roboticii și IT, prin renovarea și dotarea cu aparatură a laboratoarelor de la Facultatea de Inginerie. Mai mult decât atât, prin oferta de locuri de muncă specializate, Marquardt le dă liceenilor și studenților și garanția că-și vor putea folosi cunoștințele deosebite mai apoi în viața profesională.

robot mit nasa 7

„Zero Robotics High School Tournament” este o competiție internațională de programare robotică, în care roboții sunt reprezentați de mini-sateliți SPHERES (Synchronized Position Hold Engage and Reorient Experimental Satellites). După fazele eliminatorii parcurse deja, echipele de liceeni își vor putea folosi softul creat pentru acționarea sateliților robotizați, care evoluează în imponderabilitate, în interiorul Stației Spațiale Internaționale. Programele liceenilor controlează viteza roboților, rotația și direcția lor de deplasare. În funcție de tema probei, elevii trebuie să își programeze sateliții pentru atingerea unor puncte fixe, navigarea în jurul obstacolelor, ridicarea unor obiecte, etc.

robot mit nasa 5

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

dancp2

Acum 3 ani

asa da -gest frumos
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus