Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
23°C

Elevii de la „Lazăr”, cei mai buni din județ la Științele Pământului și la Mate-Bio-Fizică

Elevii de la „Lazăr”, cei mai buni din județ la Științele Pământului și la Mate-Bio-Fizică

Elevii de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” au luat aproape toate premiile puse în joc în cadrul ultimei olimpiade județene la proba „Științele Pământului”, dar și în cadrul concursului interjudețean de matematică, biologie și fizică „Aurel Vlaicu”.

Cele două competiții educaționale au avut loc sâmbătă, 19 martie 2019, la Sibiu. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, olimpiada ”Științele Pământului” este un concurs interdisciplinar care evaluează competențele elevilor la patru discipline (fizică, chimie, biologie și geografie) și se adresează numai elevilor de liceu. Etapa județeană a avut loc la Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu, unde au participat 13 elevi din clasele IX-XII. S-au acordat 3 premii și 2 mențiuni.

Toate cele trei premii le-au luat elevvii de la CNGL Raquel Drăgan Vanessa (premiul I, clasa XII), Octavian Ianc (premiul II, clasa X) și Radu Sava (premiul III, clasa XI). Cele două mențiuni în cadrul olimpiadei au fost obținute de Maria Falotă Celina de la Colegiul Național “S. von Brukenthal” Sibiu și de Carmen Chiferiuc Elena de la Colegiul Național “O. Goga” Sibiu. Astfel, Raquel Drăgan și Octavian Ianc s-au calificat pentru etapa națională, ce va avea loc la Suceava în perioada 31 ianuarie - 5 februarie 2019.

Pentru celălalt concurs au fost puse în joc nouă premii, patru premii speciale, 11 mențiuni și 20 de mențiuni onorifice. Și de data aceasta tinerii de la CNGL au fost cei mai buni, obținând aproape toate premiile și mențiunile (foto). Diana Iacob Ștefania a luat premiul I și premiul special la Fizică, Ana Timofte - premiul I, iar Tudor Dospinescu - premiul I și premiul special la Matematică. Premiul II a fost împărțit de Ioan Bischin  și Anastasia Fleacă de la CNGL Sibiu și Ștefan Olariu de la Școala Gimnazială ,,Take Ionescu” Rm. Vâlcea. cele trei premii III au fost luate de elevii aceleiași instituții - Miruna Dospinescu, Adelina Şuşu și Andra Radu. O altă mențiune și premiu special pentru Biologie a fost acordat lui Eugen Popa de la Școala Gimnazială nr. 18 Sibiu.

Concursului Interdisciplinar Mate-Bio-Fizică „Aurel Vlaicu” a ajuns la a VI-a ediție și este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” Sibiu și Asociațiunea ASTRA. Acesta se adresează elevilor de clasa a VI a și este activitate principală în cadrul Proiectului „Aurel Vlaicu”, proiect propus în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene al Ministerului Educației Naționale.

Ediția din acest an a concursului a avut ca tematică generală „Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană”. Au participat 235 elevi de clasa a VI-a din 41 de unități de învățământ din județele, Alba, Olt, Vâlcea și Sibiu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus