Miercuri,
23.06.2021
Partial Noros
Acum
27°C

Școlile vor fi închise vineri. Ministerul Sănătății: Suntem în prag de epidemie de gripă

Școlile vor fi închise vineri. Ministerul Sănătății: Suntem în prag de epidemie de gripă

După ce mai multe inspectorate școlare județene, inclusiv cel din Sibiu, au confirmat că elevii vor merge la ore în ziua de vineri, 25 ianuarie, astăzi Ministerul Sănătății a emis un comunicat în care informează Ministerul Educației că instituțiile de învățământ ar fi bine să fie închise în această zi. 

Decizia este luată având în vedere că România se află în prag de epidemie de gripă, conform raportărilor Institutului Național de Sănătate Publică în ultima săptămână numărul cazurilor de infecții respiratorii acute fiind în creștere cu peste 20% faţă de nivelul așteptat. Conform specialiștilor, dacă şi săptămâna aceasta - a treia consecutiv - își va menține caracterul epidemic, va fi declarata epidemia de gripa.

„Ministerul Sănătății a informat astăzi Ministerul Educației Naționale despre situația privind evoluția infecțiilor gripale şi despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripa, care constă în suspendarea cursurilor în unitățile de învățământ preuniversitar pentru data de 25 ianuarie 2019. Această măsură a fost aprobată printr-un Ordin al ministrului Educației Naționale. Astfel, dat fiind că 24 ianuarie este declarată oficial zi libera, timp de 4 zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivități”, se menționează în comunicatul de presă al Minsiterului Sănătății.
”Vom continua să supraveghem atent evoluția gripei în toată țara. Împreună cu Ministerul Educației, vom continua triajul epidemiologic în unitățile de învățământ săptămâna viitoare, odată cu reluarea activității în unitățile școlare. Recomand părinților să pună accent în continuare pe măsurile igienico-sanitare , iar pe parcursul celor 4 zile libere să evite expunerea copiilor în colectivități”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Instituția mai precizează că deciziile de suspendare a orelor de curs pe o perioada limitata de timp se vor aplica punctual, fără a explica ce înseamnă acest lucru.

De asemenea, în urma analizei solicitărilor transmise de medicii de familie și centralizate de Direcțiile de Sănătate Publica, Ministerul Sănătății a demarat procedurile pentru a achiziționa suplimentar un număr de aproximativ 25.000 de doze de vaccin.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean  Sibiu, Constantin Dincă, a declarat pentru Turnul Sfatului că instituția a primit cu puțin timp în urmă ordinul ministrului Educației de suspendare a cursurilor în școli și că deja informația a fost transmisă către directori, respectiv către părinți. Chiar și așa, potrivit lui Dincă, „în școlile din județul Sibiu nu s-a înregistrat niciun caz de gripă, dar dacă acest lucru s-a decis de către minister, atunci cursurile se suspendă”.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

4 comentarii

Călin

Acum 2 ani

In scoli nu s-a inregistrat caz de gripa, dar la spitalul de pediatrie da....
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

un pedagog de scoala noua

Acum 2 ani

Sanatosi sa fim, ca putina odihna nu ne strica, mai ales dascalilor!
Raspunde

Eu

Acum 2 ani

Mizerie.... Minciuna și manipulate. Haideți voi și stați cu copii acasă. Se iau decizii fara nicio responsabilitate. Abuzul de putere, lipsa de profesionalism și limitarea chimica ne duc in râpă.......
Raspunde

Madam PlumBJ

Acum 2 ani

Oricum la ce scoala se face sub conducerea aliteratilor din psd...mai bine lipsa. Au terminat invatamantul de tot... unii zic ca analfabeti functional, eu as crede ca sunt analfabeti pe bune. Pai cu asemenea ministrii ca plumb, dancila sau caty, ori scelerata aia material de spital de nebuni de la craiova...ce sa mai speri...?!...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus