Miercuri,
24.07.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Dosarul crimei din Vasile Aaron: 33 de ani de pușcărie și despăgubiri de peste 80.000 de euro

Dosarul crimei din Vasile Aaron: 33 de ani de pușcărie și despăgubiri de peste 80.000 de euro

Tribunalul a pronunțat sentința în dosarul penal deschis ca urmare a crimei de acum aproape un an, petrecută în fața barului Șureanu din cartierul Vasile Aaron. Din cele trei pedepse aplicate celor care au omorât în bătaie un alt tânăr, de doar 26 de ani, cea mai mare este de 15 ani și opt luni de închisoare.

Tribunalul Sibiu a publicat în cursul zilei de miercuri hotărârea luată în dosarul deschis după ce Constantin-Nicolae Stîngaciu (28 de ani la data crimei), Constantin-Sorin Canciu (26 de ani la data crimei) și Daniel Ioan Cucerzan (24 de ani la data crimei) au fost trimiși în judecată de către procurorii sibieni. Aceștia din urmă au stabilit că cei trei tineri l-au omorât în bătaie pe Mihai Alexandru (26 de ani), într-o altercație produsă în jurul orei 18:00 a zilei de 28 mai 2018. Judecătorul de caz a dat dreptate procurorilor, iar cea mai mare pedeapsă a fost aplicată lui Constantin-Nicolae Stîngaciu, acuzat de omor: 15 ani și opt luni.

Ceilalți doi inculpați, acuzați tot de omor, au primit pedepse mai blânde: Sorin Canciu a fost condamnat la 11 ani de închisoare, iar Ioan Cucerzan la șase ani și opt luni de închisoare. În cazul lui Canciu, însă, judecătorul Tribunalului Sibiu a ținut cont și de o condamnare mai veche a acestuia: mai precis, în martie 2016, Canciu a fost condamnat la un an și opt luni de închisoare pentru furt calificat. Executarea pedepsei a fost însă suspendată, cu un termen de încercare de trei ani. “Dispune ca inculpatul să execute pedeapsa stabilită prin prezenta hotărâre, de 11 ani închisoare, la care se adaugă restul rămas neexecutat de un an șapte luni și șapte zile închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 12 ani șapte luni și șapte zile închisoare“, se arată în hotărârea dată publicității de Tribunalul Sibiu.

Câte 20.000 de euro pentru părinți, 10.000 pentru frați

Tribunalul Sibiu a decis să îi oblige pe cei trei inculpați și la plata, în solidar, de daune morale rudelor celui pe care l-au omorât. “Către părinții victimei, precum și către R.I. câte 20.000 euro pentru fiecare sau echivalentul în lei la data plății. Către frații victimei, R. C. și R.A., câte 10.000 euro, pentru fiecare, sau echivalentul în lei la data plății“, a mai decis Tribunalul. Judecătorul a mai decis și acordarea de despăgubiri materiale, a căror valoare a stabilit-o la aproximativ 9.400 de lei. Cheltuielile de judecată care mai trebuie plătite rudelor victimei sunt de 8.330 de lei.

Către Ambulanța care a transportat-o pe victimă, cei trei ar mai trebui să plătească 398,60 de lei, iar către Spitalul județean, unde tânărul bătut a decedat în ciuda eforturilor medicilor, - 620,82 de lei. Cheltuielile judiciare către stat la care au mai fost obligați cei trei sunt de 3.000 de lei.

Hotărârea Tribunalului Sibiu nu este definitivă, însă, și poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicarea minutei.

Cum s-a petrecut crima?

Crima petrecută în fața barului „Şureanu” din cartierul Vasile Aaron a pornit de la o altercație între victimă, Mihai Alexandru și Constantin Nicolae Stîngaciu, au stabilit procurorii sibieni. În acest prim conflict, , victima l-a lovit pe tânărul de 28 de ani cu pumnul în zona ochiului stâng. ”După această primă altercaţie, suspectul Constantin Nicolae Stîngaciu a solicitat sprijinul suspecţilor Constantin-Sorin Canciu și Daniel Ioan Cucerzan, care s-au deplasat la locuinţa suspectului Constantin Nicolae Stîngaciu cu un autoturism Audi condus de suspectul Constantin-Sorin Canciu. În autoturism s-a urcat pe locul din stânga-spate suspectul Constantin Nicolae Stîngaciu si cei trei au pornit în căutarea victimei pe care au găsit-o în faţa barului „Şureanu”. Suspectul Constantin-Sorin Canciu a oprit autoturismul în imediata apropiere a victimei şi cu toţii au coborât din maşină. Suspectul Constantin Nicolae Stîngaciu s-a îndreptat către victima R. Miai Alexandru în vârstă de 26 de ani, pe care a doborât-o la pământ şi ulterior a lovit-o cu picioarele de mai multe ori în zona abdominală. Suspectul Daniel Ioan Cucerzan a lovit victima cu piciorul în zona coapselor şi a prins victima de picioare în timp ce aceasta se afla la pământ. Suspectul Constantin-Sorin Canciu l-a lovit cu pumnul în faţă pe martorul B.P., iar după ce acesta s-a refugiat în bar, şi-a îndreptat atenţia către victima care se afla deja culcată la pământ pe spate pe care a lovit-o cu picioarele în zona abdominală”, descriau procurorii sibieni într-un comunicat emis a doua zi după crimă.

Victima a fost dusă la spital, înainte de a intra în operație a făcut stop cardio-respirator și a fost resuscitat, însă în timpul operației a făcut un nou stop cardio-respirator și a decedat. Doctorii susțin că avea ruptură masivă de ficat și hemoragie internă.

Foto: arhiva TS

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

///

Acum 5 ani

Cam putin pt. viata unui om. Insa, in mod sigur, nu vor executa intreaga pedeapsa. probabil vreo 12 ani... Dar cand vor iesi cea mai frumoasa parte a vietii va fi trecut. vor avea peste 35 de ani... Cum se vor reintegrain societate? Asta ramane tema pt. viitorul guvern si ministru al justitiei...
Raspunde

Ion Grigore

Acum 5 ani

Ce inainte sa intre au fost integrati in societate?
Raspunde

Eu

Acum 5 ani

Las ca.i elibeteaza imediat gargarel bubosu!
Raspunde

Vosi

Acum 5 ani

Putin au primit.makar 27 de ani de unu
Raspunde

un sibian

Acum 5 ani

închisoare pe viață și munca zilnică în folosul comunitatii ...
Raspunde

Dragos

Acum 5 ani

Foarte putin...
Raspunde

wick

Acum 5 ani

6 ani si opt luni pt ca ai batut un om pana l-ai omorat ???? mdaaa....poate respectivu a dat doar la picioare si nu-s lovituri cauzatoare de moarte.. omul era mai bland si lovea numai la gamba..corect...6 ani i mult.....saracuuu...da ce-or avut ma cu el....lege proasta. sub 20 de ani n-ar trebui sa scapi dupa o crima..parere personala. o zi buna fara crime
Raspunde

filip

Acum 5 ani

Au primit asa putin pentru ca atat a cerut procurorul? (din articol parca asa rezulta). Sa faca bine distinsul si sa ceara mai multi ani pentru acesti netrebnici, ca oricum o sa scape mai repede -mai un recurs compensatoriu, mai o amnistie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus