Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
0°C

GRAFIC Numărul mașinilor înmatriculate în județul Sibiu în ultimii 10 ani: comparație cu județele învecinate

GRAFIC Numărul mașinilor înmatriculate în județul Sibiu în ultimii 10 ani: comparație cu județele învecinate

În ultimii 8 ani numărul mașinilor înmatriculate în România a crescut de 1,5 ori. Aproximativ aceeași proporție s-a înregistrat și în județul Sibiu, conform unei statistici a Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul MAI.

Specialiștii din domeniu recunosc faptul că în ultimul an a crescut numărul mașinilor noi vândute, iar importul autoturismelor second-hand este în scădere.

Potrivit statisticii MAI, dacă în anul 2010 în România erau înmatriculate 4.309.300 de mașini, atunci în 2018 numărul acestora a depășit 6 milioane, ajungând la 6.475.924 unități.

Și în județul Sibiu, ca în majoritatea județelor din țară, creșterea este evidentă. Anul trecut au fost înmatriculate 138.589 autoturisme, în timp ce cu 8 ani în urmă în evidența autorităților județene se aflau 94.117 mașini. Anual, numărul acestora creștea în medie cu 3.000-5.000 de mașini, cea mai mare creștere înregistrându-se în anul 2017: 129.156 de mașini față de 117.960 în 2016. Ca fapt diver, județul Sibiu se numără printre puținele județe în care în anul 2011 erau înmatriculate mai puțini mașini decât în anul 2010 - 93.499 față de 94.117. Aceeași situație s-a înregistrat în Alba, Bihor, București, Hunedoara, Sălaj și Vâlcea.

grafic autoturisme sibiu

Din statistica MAI mai reiese că dintre județele învecinate Sibiu este depășit de Argeș, Brașov și Mureș la numărul de mașini înmatriculate.

Că situația din Sibiu este bună, adică în creștere, o spune și Dorian Ștefan, reprezentant al Dacia, Fiat, Alfa-Romeo și Jeep în județ. El spune că în anul trecut au fost mai multe vânzări de mașini noi decât în anul precedent, în special pentru mașinile Dacia, care a a fost principalul beneficiar al programului Rabla.

http://www.turnulsfatului.ro/2018/12/08/cate-masini-dacia-s-au-produs-in-romania-in-anul-2018/

„Creșterea este evidentă, se apropie de o creștere de 20%. Nu avem încă datele financiare finale, din decembrie, dar cred că trendul de creștere s-a păstrat vizavi de temerea că începând de anul acesta scade gradul de îndatorare la bănci - acest lucru aduce automat un acces mai greu la credite. Pe noi, pe Dacia în special ne-a avantajat foarte mult acțiunea Rabla. Cele 30.000 de mașini care s-au dat în ultimul trimestru au ajutat foarte mult. Cred că aproape cu 200 de mașini am vândut mai mult în 2018 față de 2017”, ne-a spus Dorian Ștefan.

Acesta a mai menționat și faptul că „scăderea importurilor de mașini second-hand”. „Piața a început să se așeze. A început o saturație de mașini vechi. Se așteaptă hotărârea guvernului vizavi de impozitare, în special taxele care țin de poluare”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Gore

Acum 5 ani

Poate vede si d-na Primar graficul asta sau poate ii spune cineva ce trebuie facut cu circulatia prin oras. Daca nu vor lua masuri in maxim 5 ani ajungem mai rau ca in Bucuresti...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus