Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Ce facem în weekend? Cele mai atractive evenimente

Ce facem în weekend? Cele mai atractive evenimente

Weekend-ul 25-27 ianuarie este dedicat în mare parte creativității. Cu ateliere pregătite atât pentru copii, cât și pentru adulți, sibienii pot să petreacă măcar câteva ore la final de săptămână învățând să creeze diferite obiecte. Nu lipsesc însă din program nici spectacolele de teatru și dans, nici baschetul.  

Vineri, 25 ianuarie

Micuții sunt așteptați la atelierul de circ contemporan găzduit de Teatrul pentru Copii și Tineret GONG. În această după-amiază, între orele 18:30 și 19:30, copiii învață arta jongleriei, care presupune lucrul cu mingi, diabolo, baton floare, farfurii, pene, pălării, inele și fulare. Prețul modulului este 60 de lei, iar mai multe informații despre rezervări și atelier găsiți AICI.

Alandala Circus Project 02

Tot de la 18:30, adulții sunt așteptați la o sesiune de terapie prin tricotat. Atelierul are loc la Color Cafe Sibiu, pe Șoseaua Alba Iulia și durează două ore. Începătorii vor primi materialele necesare pentru învățat, în timp ce avansații sunt invitați, dacă doresc, să își aducă un proiect la care lucrează deja. Participarea este gratuită. Mai multe detalii aflați de pe pagina oficială de facebook a evenimentului.

terapie prin tricotat

Radu Nica ne invită de la ora 19:00 la teatru. Spectacolul regizorului sibian se joacă la Teatrul Național Radu Stanca, iar în distribuție îi vom regăsi pe Diana Fufezan, Ofelia Popii, Adrian Matioc, Marius Turdeanu, Pali Vecsei și Karina Umbrich. Detalii găsiți pe site-ul TNRS.

Charlie Fălămaș pregătește o nouă seară de muzică, la Imperium Pub. De la ora 21:00, tânărul artist îi primește pe melomani cu creații proprii și coveruri. Rezervările se fac la numerele de telefon 0369/454690 și 0745/391481.

charlie imperium

Pentru o seară de vin și jazz, petrecăreții sunt așteptați la Atrium. Conceptul de “Wine & Jazz” din Atrium a fost gândit ca un tribut adus vinurilor clasice şi muzicii jazz. Intrarea este 10 lei, suport artist. Detalii se găsesc și pe pagina de facebook a evenimentului.

jazz atrium

Sâmbătă, 26 ianuarie

Aproximativ 100 de sportivi din țară și străinătate sunt așteptați în acest weekend în complexul de ski și snowboard Arena Platoș Păltiniș pentru concursurile XCross. Sâmbătă vor avea loc concursurile de ski și snowboard iar duminică, pe același traseu, concurenții vor coborî în viteză pe mountain-bike-uri.

Program sâmbătă

08:15 – 09:30 ÎNSCRIERI la RACE OFFICE

09:45 ȘEDINȚĂ TEHNICĂ, snowboard & ski, la START.

10:00 – 10:30   RECUNOAȘTEREA TRASEULUI, snowboard & ski.

10:30 2 MANȘE ANTRENAMENT, snowboard și ski.

12:00 CALIFICĂRI SNOWBOARD

13:00 CALIFICĂRI SKI

14:00 FINALE SNOWBOARD

15:00 FINALE SKI

16:45 CEREMONIA DE PREMIERE

Mai multe detalii găsiți în articolul atașat AICI.

27908095_1586958581392332_1855593049688000921_o Copiii au din nou un atelier interesant pregătit pentru ei. De la ora 10:00, micuții meșteri sunt așteptați la Atelierul de creat povești, de la Teatrul GONG. Alături de Diana Ribana, copiii vor crea măști din povești.

O oră mai târziu, de la 11:00, în scenă este pus spectacolul Harap Alb, în regia lui Gavriil Pinte. Prețul unui bilet este 9 lei.

„Așteptându-l pe Godot” se joacă la Teatrul Național Radu Stanca, de la ora 19:00. Spectacolul vorbeşte despre sentimente şi emoţii rămase până acum neexprimate, dar pe care, cu Beckett ca ghid, le putem recunoaşte ca ale noastre, se arată în rezumat. Bilete și informații găsiți pe site-ul TNRS.

Virgin Radio România ajunge sâmbătă seara aproape de centrul Sibiului. Liquid Club îi găzduiește pentru prima dată pe Mark Rayen și Cristi Stanciu, care vor mixa alături de Cipi Hampu și MC Rosso. Petrecerea va începe la ora 23:00.

virgin radio liquid

Duminică, 27 ianuarie

În ultima zi de weekend, micul dejun se ia la Nod, în Piața Mică, în cadrul unui mic eveniment gastronomic. Accesul este liber, iar la fiecare cafea comandată, cei prezenți primesc o budincă de orez cu scorțișoară și dulceață de casă. Mai multe detalii găsiți pe pagina de facebook a evenimentului.

De la ora 17:00, Stagiunea Camerală “Florescu-Fernandez & Friends” sărbătorește nașterea lui Mozart într-un concert susținut în Sala Oglinzilor de la FDGR, alături de Oana Bădescu (flaut), Ciprian Dancu (clarinet), Mihai Andrițcu (vioară), Gabriel Silișteanu (violă), Alina Stavăr (violă), Makcim Fernandez Samodaiev (violoncel), Karina Fernandez Samodaiev (pian) și Monica Florescu (pian).

mozart

Un spectacol care le oferă iubitorilor de balet prilejul de a cunoaşte într-o altă formă opera lui Eugen Ionescu, „Trilogia Ionesco” revine pe scena dansului sibian. Coregrafia, care poartă semnătura Monicăi Fotescu-Uta, pune în scenă trei dintre cele mai cunoscute creaţii ale marelui dramaturg român Eugen Ionesco: „Lecţia", „Scaunele" şi „Rinocerii". Spectacolul va fi pus în scenă duminică, de la ora 19:00, la Sala Thalia.

Trilogie Ionesco- matineu (66)

Suporterii baschetului sibian strigă duminică seara „Hai, CSU!”, la Sala Transilvania. Preferații Sibiului, antrenați de Dan Fleșeriu, joacă împotriva celor de la BCM U FC Argeș Pitești, de la ora 20:00.

csu tricolor

Filmele săptămânii la Cinematograful ARTA pot fi consultate mai jos, iar programul de la sălile de cinema din cadrul Centrului Cultural Ion Besoiu se găsește AICI.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus