Sâmbătă,
25.09.2021
Acum
0°C

Bloomberg: Cele mai inovatoare țări. Pe ce loc e România

Bloomberg: Cele mai inovatoare țări. Pe ce loc e România

Coreea de Sud, Germania și Finlanda sunt cele mai inovatoare țări, conform clasamentului de anul acesta întocmit de Bloomberg.

Pentru al șaptelea an consecutiv cei de la Bloomberg elaborează acest clasament, având în vedere o serie de criterii, precum cercetarea și viteza de dezvoltare, capacitatea de producție sau concentrarea companiilor publice de înaltă tehnologie.

Sud-coreenii își mențin poziția de top, în timp ce îmbunătățirile care au avut loc în Germania în domeniile de cercetare și educație au adus cea mai mare economie a Europei aproape de asiatici. Anul trecut, Bloomberg plasa Germania pe locul al 4-lea.

Cel mai mare salt în vârful clasamentului l-au făcut Israel și SUA. Americanii au urcat pe poziția a 8-a, de pe 11, după un an în care problemele din educație au scos SUA din primele zece cele mai inovatoare țări. În schimb, Suedia a coborât cinci poziții: de pe 2 pe 7.

România se află pe locul al 29-lea în clasamentul celor mai inovatoare țări din lume, urcând șase poziții față de anul trecut (35). Este depășită de Luxemburg, Rusia, Malaysia, Cehia, Noua Zeelandă, Islanda sau Polonia, dar se află peste Spania, Slovenia, Ungaria, Turcia, Portugalia sau Grecia.

Printre cei mai mari pierdanți din 2019 se numără economiile Tunisiei și Ucrainei, care au coborât sub poziția 50. Alte zece țări au fost incluse în premieră în acest an în clasament - Emiratele Arabe Unite având cel mai bun debut, locul 46. Printre economiile mari care au fost analizate de Bloomberg în ultimul clasament se mai numără India, Mexic, Vietnam și Arabia Saudită.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus