Joi,
21.01.2021
Innorat
Acum
1°C

Crimele care au speriat Sibiul în 2018. Trei oameni au fost omorâți în oraș

Crimele care au speriat Sibiul în 2018. Trei oameni au fost omorâți în oraș

Opt crime au avut loc în județul Sibiu anul trecut, iar în alte patru cazuri victimele au scăpat ca prin urechile acului, arată un raport emis de poliție, privind activitatea infracțională din anul 2018.

Actualizare.  Majoritatea conflictelor au pornit pe fondul consumului de alcool, arată rapoartele poliției, iar ca localizare cinci dintre crime s-au petrecut în mediul rural și trei la oraș.

Aceleași rapoarte arată că cele mai multe conflicte care s-au încheiat cu decesul uneia dintre părțile implicate ar fi izbucnit în mod spontan, respectiv șase dintre ele, iar gesturile extreme au avut loc din diverse motive, de la un copil care a vrut să fure un pachet de țigări, până la conflicte între frați sau soți și neînțelegeri pe fondul consumului de alcool între persoane care se cunoșteau mai mult sau mai puțin.

Crimele au fost răspândite pe toată raza județului Sibiu, în localități precum Sibiu, Mediaș, Fântânele sau Cristian.

Jumătate din omoruri au fost comise în timpul zilei, arată surse apropiate anchetelor.

Știre inițialp. Potrivit rapoartelor Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, în cursul anului trecut au fost înregistrate opt infracțiuni de omor și patru tentative la infracțiunea de omor, în toate cazurile presupușii autori fiind identificați.

Unul din cele mai mediatizate cazuri a fost cel al unui tânăr în vârstă de 28 de ani, ucis în cartierul Vasile Aaron, în primăvara lui 2018. Totul ar fi pornit de la o altercație pe care acesta ar fi avut-o cu un alt tânăr, într-o după-amiază a lunii mai. În acest timp, victima și-a lovit partenerul de ceartă cu pumnul în ochi. Din păcate conflictul nu s-a încheiat acolo, tânărul fiind apoi urmărit de lovit și alți doi bărbați. Agresorii l-au găsit în cartierul Vasile Aaron, la barul Șureanu, acolo unde l-au și bătut. Din păcate, pentru acesta nu s-a mai putut face nimic, întrucât înainte de a intra în operație a făcut stop cardio respirator și a decedat.

Alte două omucideri au ajuns în atenția sibienilor în 2018, în ambele cazuri victima fiind ucisă cu un cuțit în gât, pe fondul unor altercații încurajate de consumul de alcool. Este vorba despre o crimă comisă în Mediaș, în luna iulie, și alta în Roșia, în septembrie.

Reamintim faptul că după ce au consumat alcool în fața casei, un bărbat din Mediaș și un vecin au început să se certe, provocându-se reciproc la bătaie. Vecinul, în vârstă de 52 de ani, a scos la un moment dat un cuțit și l-a înjunghiat pe bărbatul de 35 de ani, acesta din urmă murind în secția de primiri urgențe a Spitalului Mediaș câteva ore mai târziu.

În ceea ce privește cel de-al treilea caz, după ce ar fi consumat alcool, doi bărbați din Roșia, unul de 21 și unul de 40 de ani, au intrat într-un conflict spontan care a degenerat, anunța la vremea respectivă Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu. Totul s-a încheiat după ce tânărul l-a înjunghiat pe bărbatul de 40 de ani în zona gâtului.

Acestea sunt doar trei dintre cele opt cazuri cu care polițiștii sibieni s-au confruntat în decursul anului trecut. În alte patru cazuri, arată raportul poliției, victimele au scăpat cu viață.

În vederea prevenirii și combaterii infracțiunilor grave comise cu violență, Inspectoratul de Poliţie Județean Sibiu a desfăşurat activităţi comune cu Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, Serviciul Clinic Județean de Medicină Legală Sibiu, SOS Sibiu, ONG-urile de pe raza jud. Sibiu şi Direcţia Generală pentru Protecţia Drepturilor Copilului Sibiu.

Foto: arhiva TS

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus