Marţi,
31.01.2023
Innorat
Acum
-0°C

Hotelierii îl acuză pe Trif că nu poate face nici jumătate din ce a promis cu bugetul pe 2019

Hotelierii îl acuză pe Trif că nu poate face nici jumătate din ce a promis cu bugetul pe 2019

Hotelierii și specialiștii în turism se arată îngrijorați de bugetul anunțat de Ministerul Turismului pentru 2019, sumele fiind de departe insuficiente atât pentru proiectele anunțate cât și pentru măsurile cuprinse în planul de guvernare.

Bugetul de 48,8 milioane de lei acordat Ministerului Turismului în acest an, redus aproape la jumătate față de angajamentele PSD privind turismul în 2019, este construit fără nicio ambiție și nu va permite o promovare decentă a țării peste hotare și nici investiții în domeniu, cred reprezentanții hotelierilor.

"Bugetul pentru turism al anului 2019 este construit fără nicio ambiție, fără vreo intenție de a ieși din tiparele clasice în care ne-am situat în ultimii ani și care, evident că nu au adus rezultatele pe care potențialul turistic al acestei țări le-ar fi meritat. Chiar dacă e mai mare decât suma infimă cheltuită anul trecut, bugetul e mult sub ceea ce ar trebui să fie dacă ne comparăm cu țările vecine și cu ce alocă ele pentru turism, dacă ne raportăm la nevoia aproape disperată de a promova destinațiile din România în contextul Presedinției Consiliului UE, a regiunii gastronomice Sibiu 2019 sau a pregătirii pentru UEFA 2020, dar mai ales foarte puțin față de ceea ce aduce turismul ca venituri", spune Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR), citat de Profit.ro, care consideră că 2019 va fi, din acest motiv, încă un an în care va fi ratată oportunitatea de a relansa turismul românesc.

Reprezentantul hotelierilor amintește că bugetul alocat pentru 2019 este mult mai mic decât angajamentele făcute de PSD pentru acest an (82,4 milioane de lei) și spune că trebuie ținut cont de faptul că, în execuția bugetară a anului 2018, circa 40% din cheltuieli au fost destinate salariilor și care, în mod normal, vor fi și mai mari în acest an.

Recent, Turnul Sfatului a arătat că Israelul se promovează la Sibiu cu un buget de 40 de ori mai mare decât cel al României, în domeniul turismului.

http://www.turnulsfatului.ro/2019/01/29/israelul-se-promoveaza-la-sibiu-cu-un-buget-al-turismului-de-40-de-ori-mai-mare-decat-al-romaniei/

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

ion

Acum 3 ani

acel Trif nu are timp sa se ocupe de misiunea lui ce ari avea de facut pe el il ocupa problemele lui Johanis.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus