Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Cealaltă față a societății sibiene: ”de te prind îți rup fața”

Cealaltă față a societății sibiene: ”de te prind îți rup fața”

Ca urmare a publicării, de către Turnul Sfatului, a unui articol despre fiica senatorului Nicolae Avram și poziția acesteia referitoare la majorarea alocațiilor pentru copii, sute de sibieni au reacționat. Mamă a trei copii, fiica senatorului arată, însă, că majoritatea acestor reacții au sărit departe de limita decenței în exprimare și că, mai mult, a primit chiar și amenințări cu moartea. Prin urmare, fiica senatorului s-a adresat Poliției.

”Am primit mesaje în privat, în care am fost amenințată chiar și cu moartea. Numeroase mesaje sunt despre cum o să mă facă să sufăr unii și alții, cum o să mă violeze și așa mai departe. Nu mi se pare normal. Am trei copii, dintre care două fete mari, adolescente, și sunt pusă într-o situație din care nu mai știu care este ieșirea. Și pentru ce? Pentru niște comentarii făcute de mine pe Facebook, în care am transmis în mod eronat o sumă de bani”, arată Rodica Popescu.

Articolul publicat de Turnul Sfatului a inclus și o fotografie preluată de pe contul de Facebook al fiicei senatorului PSD, iar acest lucru – arată Rodica Popescu – a dus la identificarea rapidă a contului ei din rețeaua de socializare, care a început să fie asaltat de mesaje denigratoare. ”Am primit mesaje nu doar pe contul de pe Facebook, ci și pe telefon. Nu știu de unde au făcut unii rost de numărul meu de telefon, astfel încât am ajuns să primesc SMS-uri în care sunt făcută în toate felurile. Eu, personal, nu am făcut rău nimănui, nu am dat în cap nimănui”, mai spune Rodica Popescu.

Una din mesajele primite de Rodica Popescu Unul din mesajele primite de Rodica Popescu

”Mi-e frică”

Peste 700 de mesaje, publice sau private, i-au fost adresate Rodicăi Popescu, după ce în presă au apărut articole referitoare la comentariile publicate de aceasta pe Facebook. Rodica Popescu arată că a fost determinată să reacționeze la una din postările de pe Facebook în care era atacat tatăl ei, considerând că cei care îl atacau pe senator nu erau corect informați. Atacurile la adresa senatorului social-democrat Nicolae Avram au fost lansate de liberalii sibieni, care au arătat că senatorul s-a opus majorării alocațiilor pentru copii de la 84 de lei, la 200 de lei. Pentru a lămuri votul negativ dat de Nicolae Avram, fiica acestuia i-a cerut explicații prin intermediul mesajelor scrise. Iar în acest schimb de mesaje, senatorul PSD i-a comunicat fiicei sale că alocațiile urmează să fie propuse spre majorare printr-un act normativ separat, care ar urma dezbătut în cursul acestui an. În acest schimb de mesaje, mai susține Rodica Popescu, s-a strecurat o eroare în ceea ce privește cuantumul propus pentru alocațiile copiilor, eroarea făcând referire la o sumă de 840 de lei lunar. ”Știind că există proiectul de majorare a alocațiilor, m-am bazat pe acea sumă care mi-a fost transmisă eronat. Am scris, mai apoi, acele comentarii în care am transmis acea sumă în mod eronat. Dar, după aceea, eu nu am mai putut dezminți situația, pentru că am fost luată deja în colimator”.
”Am donat bani și bunuri către case de copii, am alergat la maratonul din Sibiu pentru a se strânge bani pentru incubatoarele nou-născuților, am donat și eu bani. Am făcut lucruri pe care le face orice om normal, dar lucruri care acum nu mai contează, deoarece acum sunt făcută jigodie și în toate felurile de oameni care nu mă cunosc deloc. Sunt femeie și vă spun sincer că mi-e frică”, Rodica Popescu
Fiica senatorului spune că a fost atacată în special de persoane care locuiesc în Sibiu. ”Mesajele sunt majoritatea de la persoane din Sibiu. Spre exemplu, unul dintre mesaje este de la o persoană care a urmat același liceu ca și mine, iar din fotografiile publicate de el mi-am dat seama chiar că locuiește în zona unde stau și eu”. Mesajul acestei persoane la care face referire Rodica Popescu este împănat de exprimări extrem de vulgare și amenințări – ”de te prind îți rup fața”. ”Sunt foarte violenți în exprimare încât realmente mi-e frică să ies pe stradă căci s-ar putea să mă întâlnesc cu aceste persoane care să îmi facă rău. Și pentru ce? Pentru că tatăl meu are o anumită culoare politică? Tatăl meu este în acest partid de 20 de ani, dar nu asta mă interesează cel mai mult, ci integritatea lui. Eu îl cunosc ce fel de om este el ca persoană, nu ca om politic. Deci nu este drept. Poate nici mie nu îmi plac anumiți oameni, dar pentru asta nu încep să le transmit mesaje în care să îi ameninț”, mai spune fiica senatorului.

Rodica Popescu spune că a depus, în cursul zilei de miercuri, o plângere la Poliție împotriva tuturor persoanelor care, fie prin SMS, fie prin intermediul rețelelor de socializare, i-au transmis mesaje cu amenințări.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

32 comentarii

Gigi

Acum 5 ani

Vezi Rodico, asta e inca un argument in plus ca cei mai multi au avut dreptate cu privire la tine....dar tu.... tu nu ai cum sa te prinzi. Roaga pe cineva apropiat tie sa-ti traduca pe intelesul tau.... tu chiar nu ai nici o vina ca un idiot de senator ( intamplator) iti e tata.... saraca de tine.
Raspunde

binema

Acum 5 ani

Hahahahahahahahahahahahahahaha
Raspunde

Satul de PSD

Acum 5 ani

Și tot ce ai făcut în viata ai reușit pe spatele tău, nu prin intervenții și relații. Hai lasă-ne ca ne-am saturat de chestiile astea. E o vorba românească ce se naște din pisică, șoareci mănâncă. Poți sa alergi pentru ori ce cauza, dacă trăiam într-un stat normal, cauzele respective la care ai participat erau rezolvate de către stat fără sa fie nevoie de inplicarea comunității, dar na statul e PSD-ul, și asta spune tot.
Raspunde

SR

Acum 5 ani

Un om integru nu e in PSD
Raspunde

MagnaHorreum

Acum 5 ani

Cred ca nici Turnului Sfatului nu i-ar strica un proces. Asa, ca factor generator al intregii mizeriei asteia. Doamna nu este persoana publica, nu este om politic, are dreptul, ca oricare dintre noi, la o opinie/ simpatie politica (indiferent care) dar asta nu inseamna ca opinia ei trebuie facuta publica, intr-un mod tendentios, asa cum a facut-o TS si nici nu trebuie amenintata sau injurata. Oare ne-am pierdut, ca neam, si ultima farama de bun simt? Ca profesionalism jurnalistic se dovedeste zilnic na nu avem...
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 5 ani

Din păcate asemenea limbaj și amenințări nu sunt demne de oameni civilizați cu un anumit grad de educație. Asemenea amenințări nu trebuie proferate la adresa nimănui, indiferent de afirmațiile acestuia și nici din punct de vedere legal nu este ok. DAR Gruparea infracțională din care face parte tati a indus un grad de frustrare în populație atât de mare încât astfel de reacții sunt previzibile și explicabile chiar dacă nedorite. Având în vedere pe cine susține tati, integritatea lui este, dacă este, în cel mai bun caz „flexibilă”. „<>„ de aici reiese că inițiativa „spontană” de a lămuri situația a fost regizată din moment ce informațiile v-au fost transmise! Precum și necesitatea de a lămurii niște aspecte pe fb, public și demonstrativ, nu direct, personal și privat cum se întâmplă în majoritatea familiilor neimplicate politic din România. Mă bucur că vă implicați atât de activ în acțiuni civice și sociale și sper să continuați, din păcate asocierea dvs., chiar și numai prin relații de rudenie, cu o grupare infracțională organizată vă expune, mai ales în contextul unor intervenții regizate în vremurile tensionate ale unui regim cu accente tot mai evidente de dictatură!
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 5 ani

„Știind că există proiectul de majorare a alocațiilor, m-am bazat pe acea sumă care mi-a fost transmisă eronat. Am scris, mai apoi, acele comentarii în care am transmis acea sumă în mod eronat.” Citatul care lipsește din comentariul anterior
Raspunde

Alex Sb

Acum 5 ani

Orice om normal la cap nu are ce cauta in PSD . AM ajuns o Tara nedezvoltata economic dupa 30 de ani. S a distrus si furat aceasta tara cum nici cei mai mari mafioți a lumii nu ar fi reusit. Pana si Escobar ă facut case pt necăjiți fara sa distrugă economia.Acest partid ne duce in râpă. Ar trebui scos din tara si aruncat pe alta planetă.
Raspunde

Alex

Acum 5 ani

Violenta de limbaj e rezultatul neputintei de a corecta agresiunile constante de toate naturile venite de la un partid de hoti, corupti, incompetenti si fuduli pe deasupra. E normala aceasta violenta? Absolut deloc. Dar care e alternativa oamenilor onesti calariti constant de acesti asa zisi politicieni. Imi doresc totusi sa rezistam pana la urmatoarele alegeri fara violente, sa dam dovada de retinere si echilibru chiar si in fata acestui dezastru, numit psd.
Raspunde

...

Acum 5 ani

violenta de limbaj este rezultatul unei educatii defectuoase. Se pot spune adevaruri dure si fara sa folosesti un limbaj grobian. Insa trebuie sa ai cu ce
Raspunde

filip

Acum 5 ani

Chiar credeti ca alegerile vor rezolva ceva, avand in vedere ca vor fi orgnizate de un guvern PSD? Nu degeaba sunt pastratorii traditiilor comuniste (de fraudare a alegerilor).
Raspunde

S

Acum 5 ani

Stai liniștită doamna, nu o să-ți facă nimic. Pt ca nu sunt pesedisti.
Raspunde

Zumz

Acum 5 ani

Probabil din cei care au dat mesaje de amenintare macar vreo trei sferturi sunt infractori eliberati prematur de taticul ei, prin ceea ce a votat el in Parlament. Dar nu, nu a dat in cap nimanui. Ce mi se pare interesant este cate spune ca a facut doamna asta din salariul de 2000 de lei pe care spune ca-l are.
Raspunde

Gretel

Acum 5 ani

Adică, în condițiile în care doamna spune că se teme de posibilele consecințe ale faptului că i-a fost făcută publică fotografia anterior, alegeți să o publicați din nou? De GDPR ați auzit?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Florin

Acum 5 ani

Incredibil in ce societate traim!! Senatorul Avram este un om de isprava si un om care nu se teme de nimic, deoarece a facut numai bine. Sunt convins distinsa doamna ca semanati mult cu tatal dumneavoastra si veti trece cu usurinta fata de mizeria asta!!!
Raspunde

Ovidiu

Acum 5 ani

Istoria lui Avram este lunga si plina de furturi. De la terenuri intravilane luate pe naspa si vandute la preturi exorbitante pana la contracte de constructii in comuna de 10 ori umflate. El nu merita sa scoata capul in lume. Nici nu stil cum naiba a putut ajunge senator un astfel de personaj. Nu are educatie, nu are integritate, nu are nimic, decat multi bani facuti prin jmenuri. Stim asta, stie toata lumea. Cand a furat nu s-a gandit ca o sa vina vremea asta, in care familia o sa deconteze prostiile lui? Asta este.
Raspunde

Lenuta

Acum 5 ani

Oare in ce lume trăim ? Stau si ma întreb in ultimul timp tot mai mult, da chiar nu mai putem avea dreptul la opinie de teama ca o sa fim luați la înjurături de o tabăra sau alta , am ajuns sa fim împărțiti in tabere in bisericuțe Oare de unde atâta ura ? Am uitat sa fim buni sa ne ajutam aproapele am uitat sa fim oameni într-un cuvânt Nu înțeleg de ce se recurge la amenințări Nu cumva sunt unii plătiți sa facă asta ca sa intimideze populația ?
Raspunde

Bogdan

Acum 5 ani

Este trist sa vezi cum tot mai mulţi români sunt manipulaţi de "cei ce vor să vină", manipulati din stanga, manipulati din dreapta, manipulati din centru, se injosesc pentru a-si etala lipsa celor #7ani de acasa, aceasi care striga infideli ca sunt #rezist si ca ciuma trebuie sa moara. Ce vina are aceasta femeie? Vina ca si-a sustinut tatal? Vina ca isi iubeste tatal? Vina ca sustinerea ei vine ca si rasplata la sustinerea care i-a aratat-o tatal ei cand a inceput scoala, cand a trecut de deziluzia primul iubit? Sibiu oars european, Sibiu Capitala Bunelor Maniere unde toti pretindem ca suntem educati si itelectuali. Adevarul este ca suntem niste brute conservatoare care isi etaleaza din cand in cand frustrarile proprilor trairi. ❗️ pericol eminent de #agresiune si #hartuire
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Rodica

Acum 5 ani

Înainte de toate trebuie să ne gândim că suntem oameni! Nu se poate să primești asemenea jicniri…. amenințări …mi-e silă să citesc așa
Raspunde

@Rodica

Acum 5 ani

Sunt total de acord cu o afirmatie a ta:"lipsa de diplomatie"!As completa:si de educatie si de inteligenta!Daca un astfel de individ a ajuns senator in Romania,trebuie sa stam cu bagajele la usa-tara este in mare pericol!
Raspunde

Bla bla

Acum 5 ani

Nu inteleg de ce exista astfel de articole, toata povestea a la taraba de piata este de maxim prost gust de la A la Z! Toate partile sunt vinovate in egala masura: domnisoara sau doamna blonda, ca se da mare specialist si in fapt scoate boroboate, comentatorii care injura ca la perdeaua cortului, publicatia aceasta ca baga in seama astfel de ''aventuri'' de Facebook in loc sa practice un jurnalism conform uniunii in care se afla. Tabloidele ce-i drept, au tiraj mare. Astept si cenzura, deja trademark T.S.
Raspunde

Foto

Acum 5 ani

S-a umplut internetul de jeguri umane, care acum 30 de ani erau la coada vacii sau pe santier. Acum sunt pe net si stau acasa. O generatie fara cei 7 ani de acasa cu un limbaj agramat.
Raspunde

Silberpfeil

Acum 5 ani

Dl Deleanu asta nu-i cealalta fata,e cea reala.Cealalta e cea utopica.Nu-i ca-n Pink Floyd!E viceversa.Si,nu vreau sa va critic,dar ,dupa parerea mea,voluntar sau nu ,o cultivati .
Raspunde

cristi

Acum 5 ani

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/amendamentul-pnl-privind-dublarea-alocatiilor-adoptat-de-plen-psd-alde-da-inapoi-dupa-vot-1082081
Raspunde

Lungu

Acum 5 ani

Razvane, opreste-o! Ca iasa urat....
Raspunde

Cetatean Sibian

Acum 5 ani

Dar d-na doctor ce limbaj a avut??? In nici un caz de medic. Si nu integ de unde disputa. Medicul in cauza trebuia sa isi vada de meseria lui. Dar din pacate medicul s-a amestecat intr-o disputa politica. Asa se intimpla... Trist....
Raspunde

Valcov Colectionarul De Tablouri

Acum 5 ani

PSD-ul si-a castigat aceste injuraturi. I deranjeaza ca-i injura chiar votantii lor traditionali ? Adica oamenii de care si-au batut cel mai mutlt joc de cand exista si pe care i-au manipulat cum au avut chef ? N-ar trebui sa fie surprinsi de treaba asta, se mai prind si aia... mai greu dar tot se prind.
Raspunde

vivi dragan

Acum 5 ani

Doamna Popescu va rog sa ne spuneti cum a votat aseara ilustru dumneavoastra parinte? Sper ca nu este secret de stat. A votat amenamentul PNL de marire a alocatilor sau nu? Ca restul este cancan.
Raspunde

Liviug

Acum 5 ani

rusine psd
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

RADU M

Acum 5 ani

Eu o cunosc personal pe Rodica si nu este deloc asa cum o descrieti voi, cu rautate! Parerea mea este ca e o doamna amabila, poti discuta lejer si frumos cu ea. Imi pare rau ca vad doar acum articolul si comentariile, vad cum sibienii arunca cu pietre intr-o mama care si-a aparat tatal, si eu, si voi v-ati fi aparat parintele, nu? Stiu! Nu recunoasteti acest sentiment ca sa ramaneti voi destepti! Este o mama devotata si o prietena saritoare, pe care te poti baza fie doar ca iti asculta problemele sau te incurajeaza. Un om modest, femeie simpla si vesela, eu asa o cunosc
Raspunde

S

Acum 5 ani

@cetatean sibian Esti nebun? Ce treaba are meseria fiecăruia cu criticatul politicienilor care ne reprezinta și a ceea ce fac ei ?! Tocmai, în cazul asta fiecare își face meseria de cetățean și alegător.
Raspunde

SU la VEZI

Acum 5 ani

numa TIMPITI pe aici !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus