Joi,
19.05.2022
Acum
0°C

Blogger chinez în Sibiu. „Totul mi se pare wow”

Blogger chinez în Sibiu. „Totul mi se pare wow”

Sibiul rămâne pe lista travel blogger-ilor și în 2019. În această perioadă, de exemplu, o chinezoaică se plimbă prin oraș și împrejurimi și  împărășește cu alții experiențele ei. A venit pentru prima dată în România și i-a plăcut atât de mult încât la vară ar vrea să se întoarcă. 

Jing este un travel blogger la început de drum din China. Obișnuiește să călătorească, iar acum a ajuns la Sibiu.

„Este un oraș foarte frumos, în care cultura și istora se îmbină perfect. Cel mai interesant lucru mi s-au părut ochii de pe acoperișurile clădirilor. Sunt niște ferestre, dar arată ca niște ochi. Parcă orașul prinde viață datorită lor. În orice parte te-ai afla parcă se uită la tine cineva. Pur și simplu ai impresia că ficare cădire are propria personalitate”, spune tânăra.

Aceasta mărturisește că a gustat din mâncarea locului și i-a plăcut. Ba mai mult, chiar găsește lucruri comune între gastronomia românească și cea chinezească.

„Cred că, pentru noi, pentru chinezi, este foarte ușor să mâncăm mâncarea româneacă. Atât în România cât și în China se mănâncă preparate calde. În multe țări din Europa nu există aceast concept, iar oamenii obișnuiesc să mănânce, mai ales la micul dejun, gustări reci. O altă surpriză pentru mine, a fost să descopăr stomacul în diferite rețete. În China, noi avem un preparat special care conține stomac. Aici, am mâncat ciorbă de burtă. Din ce am observat, românii mănâncă foarte multă carne de porc și de vită. Și chinezii la fel. Mi se pare foarte interesantă aeemănarea aceasta”, povestește Jing.

După ce a vizitat orașul, tânăra a urcat la Bâlea Lac. A dormit vreo trei nopți acolo și totul i se pare impresionant.

„Totul mi se pare wow în țara asta. Iar acest hotel este fantastic. Am avut parte de foarte multă distracție. Am văzut foarte mulți oameni care schiau pe crestele munților, într-un loc neamenajat. A fost pentru prima dată când am văzut oameni schiind în acest fel. Nu am dormit într-o cameră de gheață deoarece mi se pare foarte frig. Dar am stat de vorbă cu foarte mulți oameni care au dormit aici și care mi-au povestit că este foarte plăcut. Este o experiență unică. Nu am dormit o noapte întreagă într-o cameră înghețată, în schimb, am tras un pui de somn, la prânz. A fost revigorant. Tot acel aer proaspăt care m-a înconjurat mi-a dat energie”, zice tânăra.

Deși săptămâna aceasta va pleca înapoi în China, vrea să se reîntoarcă. „Aș vrea să revin aici. Aș vrea să văd cum arată orașul vara. Și totodată, lacul Bâlea. Am văzut pe interent că lacul înghețat de acum, pe care putem merge, se transformă într-un lac foarte frumos”.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus