Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Vacanță prelungită pentru studenții din Sibiu în perioada Summitului UE

Vacanță prelungită pentru studenții din Sibiu în perioada Summitului UE

Studenții Universității „Lucian Blaga” din Sibiu vor avea vacanță preungită în primăvară. Tinerii vor sta acasă cu o săptămână mai mult după odihna de Paști, în zilele de 6-12 mai. Recuperarea orelor se va face diferit: la două facultăți semestrul al doilea se va prelungi cu o săptămână, iar la celelalte tinerii vor recupera orele în zilele de sâmbătă.

Acest lucru a fost confirmat pentru Turnul Sfatului de către purtătorul de cuvânt al ULBS, Teodor Boantă - decizia a fost luată de către Consiliul de Administrație în ședința din 29 ianuarie 2019.

Potrivit structurii anului universitar 2018-2019, semestrul al II-lea pentru studenții din anii I-III și I master începe pe 25 februarie și se va încheia pe 28 iulie. Vacanța de Paști a fost programată pentru perioada 29 aprilie - 5 mai 2019.

Precizăm că Summitul UE de la Sibiu va avea loc pe 9 mai 2019, iar perioada oficială în care Sibiul va fi ocupat de înalții funcționari europeni este 8-10 mai.

Astfel, Consiliul de Administrație al ULBS a hotărât, în baza propunerilor conducerii facultăților de Științe Economice și Inginerie să prelungească vacanța cu o săptămână, iar structura anului școlar să fie modificată, pentru cele două facultăți, în felul următor:

  • pentru studenții FȘE din anii I și II licență, cât și pentru anul I studii master, se prelungește activitatea didactică cu  săptămână (10-16 iunie 2019) și se renunță la vacanța dintre sesiunea de examene și cea de restanțe (1-7 iulie 2019);
  • pentru anii terminali, licență, respectiv master, recuperarea se va face în prima săptămână de elaborare a lucrării (27 mai - 2 iunie 2019);
În ceea ce privește solicitarea Facultății de Inginerie, s-a decis ca săptămâna de vacanță din perioada 6-12 mai 2019 să fie recuperată prin prelungirea semestrului II cu o săptămână.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus