Joi,
09.07.2020
Partial Noros
Acum
26°C

Președintele Iohannis: Guvernarea PSD a eșuat. PSD-ul nici nu guvernează pentru români, guvernează pentru Dragnea

22 Februarie 2019 11:54

Președintele Iohannis: Guvernarea PSD a eșuat. PSD-ul nici nu guvernează pentru români, guvernează pentru Dragnea

Președintele Klaus Iohannis susține vineri o conferință de presă în care vorbește despre mai multe subiecte de interes, precum modificările aduse la legile justiției, proiectul de buget pe 2019 și numirea celor doi noi miniștri în Guvernul Dăncilă.

Principalele declarații:

”Un lucru este clar, guvernarea PSD a eșuat.

În spitale, probleme peste probleme, educația este subfinanțată, economia României este bulversată mai ales după ordonanța 114, dată în mare taină la sfârșitul anului trecut, de autostrăzi nici nu poate fi vorba. Despre justiție, păi întreaga guvernare pesedistă a fost un asalt asupra justiției și a statutului de drept din România, cu obiectivul clar de a pune mâna pe justiție, de a politiza justiția ca ei să-și rezolve dosarele penale.

De fapt, PSD-ul nici nu guvernează pentru români și pentru România, PSD guvernează pentru Dragnea. PSD este incompetent și incapabil să conducă România.

Despre buget. Bugetul rușinii naționale.

Ei l-au numit bugetul investiției - asta e prima mare minciună din buget. Toată lumea s-a întrebat de ce a întârziat bugetul atâtea luni. Păi vă pun eu - nu vor să se facă investiții pentru că nu au bani

150 de milioane va primi PSD din finanțarea partidelor, din 270 de milioane propuse pentru finanțarea partidelor. PSD și-a tras bani de 20 de ori mai mult decât anul trecut. Pentru asta au bani.

O victimă sigură a acestui buget este administrația locală. Comunitățile primesc 1 miliard de lei mai puțin decât anul trecut. Cum să lucreze primăriile fără acești bani?

Există din păcate și aspecte de neconstituționalitate în acest buget. Bugetul rușinii naționale are aspecte clare de neconstituționalitate. Nu se respectă obligații asumate față de UE, se încalcă drepturi fundamentale.

Voi sesiza azi CCR pe bugetul 2019. Aceeași soartă o va avea și legea de aprobare a plafoanelor

Voi sesiza CCR pe bugetul rușinii naționale”.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 1 an

dupa ce a pierdut casa discursul e penibil!
Raspunde

sa fim realisti

Acum 1 an

Prestatia dvs. la presedintie a esuat inainte de a incepe. macar pesedeii au incercat...
Raspunde

Romica

Acum 1 an

dansu stie ptr cine guverneaza ??
Raspunde

@Romica

Acum 1 an

Daca esti doar un pic realist si nu esti un "abonat" al celor doua televiziuni,vei constata ca toate problemele enumerate de presedinte sunt reale iar demersul sau este logic si necesar!Daca nu,nu prea am argumente...
Raspunde

Ion Aghiazma

Acum 1 an

Asta stim toti, pesedeiii rup tot in picioare. Din pacate, dupa ceausescu presedintelui i-au fost reduse toate puterile politice. Ar trebui introdus din nou in lege ca presedintele sa poata dizolva parlamentul prin referendum. Deocamdata, putem doar spera sa nu ne nenoroceasca pesedeul pe termen lung, sa avem nevoie de inca 5 ani sa astupam gaurile care le fac acuma
Raspunde

Dumi

Acum 1 an

Este adevarat ca prerogativele constitutionale (nu ce a facut marinanarul) ale presedintelui sunt limitate...darrr si ce ar fi putut face nu a facut ... a preferat somnul...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus