Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Șelimbărenii, chemați că contribuie la PUG-ul comunei

Șelimbărenii, chemați că contribuie la PUG-ul comunei

Cetățenii comunei sunt invitați să completeze chestionare pentru ca specialiștii care realizează Planul Urbanistic General să știe exact ce așteptări există din partea populației.

Primăria comunei Șelimbăr, prin S.C. URBAN TEAM S.R.L. în colaborare cu S.C. CP CONSULT GRUP S.R.L. lucrează la studiul de fundamentare cu caracter consultativ pentru elaborarea Planului Urbanistic General al comunei Șelimbăr. ”Chestionarele la care vă rugăm să răspundeți vizează identificarea problemelor zonale, a aspectelor disfuncționale și evidențierea opțiunilor celor care locuiesc și lucrează în comună, precum și altor persoane care sunt interesate de viitorul ei – informații prioritare pentru analiza-diagnostic, alături de cele ale altor studii aflate în lucru (mediu, infrastructură tehnico-edilitară, mobilitate, etc). Rezultatele acestei analize, precum și informații referitoare la viitoarele evenimente de consultare de pe parcursul elaborării Planului Urbanistic General, vor fi disponibile pe site-ul comunei Șelimbăr”, se arată într-un anunț postat pe site-ul Primăriei Șelimbăr.

Planul Urbanistic General (PUG) este instrumentul principal al activităţii de urbanism la nivel local prin care administrația publică locală urmăreşte stabilirea direcţiilor dezvoltării spaţiale a teritoriului administrat, în acord cu potenţialul economic, social, cultural şi teritorial şi cu aspiraţiile locuitorilor. De asemenea, PUG are un caracter director şi de reglementare, stabilind modul de zonificare a teritoriului administrativ, stabilind și delimitând teritoriul intravilan, zonele protejate, naturale şi antropice, condiţiile de construibilitate şi zonele cu restricţii. Activitatea de urbanism trebuie să se desfăşoare pe baza principiului colaborării și parteneriatului, transparenţei, participării populaţiei în procesul de luare a deciziilor, precum şi cel dezvoltării durabile, conform căruia deciziile generației prezente nu trebuie să compromită dreptul generaţiilor viitoare la existenţă şi la dezvoltare proprie.

Chestionarele trebuie completate până cel târziu în data de 10 martie 2019.

A- Chestionar locuitori comuna Șelimbăr

B- Chestionar persoane cu loc de muncă în comuna Șelimbăr

C – Chestionar persoane interesate comuna Șelimbăr

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

daniel

Acum 5 ani

poza de sus e facuta din sketchup? vii noaptea baut... a cata casa...?
Raspunde

Gaius

Acum 5 ani

CE se intimpla cu zona SOPA ? Candva era vorba de zona de recreere cu lacuri amenajate, drumuri de biciclete si, si....?
Raspunde

gigea

Acum 5 ani

Un haos urbanistic dus la extrem! Iubesc Sibiul, iubesc Selimbarul, ma simt ca acasa, dar ce se intampla acolo intrece orice imaginatie!
Raspunde

binema

Acum 5 ani

Bravooo, pe cand si Astrid ?
Raspunde

Gigi Contra

Acum 5 ani

Ia auzi la mafiotii, cica intreaba cum sa faca!!! Eu zic ca va pierdeti timpul ca pug-ul e facut dupa locatia terenurilor smekerilor.
Raspunde

Petre

Acum 5 ani

Ani de zile a stat comuna cu PUG expirat si s-a facut specula cu terenuri. Nici macar prevederile PUG-ului orasului Sibiu la granita cu comuna Selimbar nu au fost respectate. S-a creat un dezastru urbanistic, desi se putea invata din greselile unor cazuri similare. Si acum PUG-ul cel nou in studiu si consultare??? Pana la finalizarea lui, constructiile haotice si de ultima speta vor continua. RUSINE administratiei! Monstrii aparuti vor sta o vreme buna marturie incapacitatii unei administratii proaste.
Raspunde

gigea

Acum 5 ani

Case individuale pe 220mp de teren, case unde nu patrunde lumina soarelui... Cine v-a dat autorizatii pt asa ceva...
Raspunde

binema

Acum 5 ani

Mai Gigele, prost a fost ala care a cumparat acea "casa".....a fost ieftinaaaaaaaaaaa
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus