Sâmbătă,
19.06.2021
Parțial Noros
Acum
22°C

FOTO-VIDEO Acțiune anti-braconaj pe Olt, la Colun

FOTO-VIDEO Acțiune anti-braconaj pe Olt, la Colun

Angajații și membrii AJVPS Sibiu au desfășurat noaptea trecută o acțiune împotriva braconajului, o plasă pe peste 200 de metri fiind scoasă din Olt.

Acțiunea a demarat ieri în jurul orei 22:00. Reprezentanții Filialei Pescarilor fost informați cu privire la o prezență suspectă pe râul Olt, în zona barajului de la Colun. Imediat, de la Sibiu a pornit un echipaj condus de ing. Alexandru Mareș. Inițial, pentru a-i prinde pe braconieri asupra faptului, membrii filialei au stat ascunși.

”După aproape patru ore de pândă,  timp în care am stat ascunși la o temperatură de minus 7 grade Celsius, ne-am apropiat de locul indicat. Am găsit o plasă legată de mal. Aceasta era una de proastă calitate, probabil artizanală, pentru că s-a rupt în momentul scoaterii și a trebuit să organizăm o a doua intervenție pentru a o trage în totalitate din apă”, a explicat pentru Turnul Sfatului ing. Alexandru Mareș.

Plasa a fost arsă și distrusă în totalitate. În plasă erau prinse câteva kilograme de pește, tot fiind eliberat.

”Toată paza pe care o facem zi de zi și toată munca depusă este batjocorită prin acțiunile celor care îndeamnă pescarii să meargă la cei din fosta conducere. Hărțuirea aceasta la care suntem supuși zilnic nu face decât să ne îngreuneze activitatea, iar braconierii sunt cei care profită primii”, a declarat și Romeo Stoicescu, directorul AJVPS Sibiu.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Vasile Drăgan

Acum 2 ani

Să meargă Varga și slugoii lui să scoată plasele, ca doar încasează bani de pomana ca întotdeauna fără sa facă nimic pentru asociație !!!
Raspunde

un sas

Acum 2 ani

Mai oamenei buni acestea trebuie impuscati sau bagat cu capul in apa oltului si inecati ...nu se poate ca societatea sa ramana inactiva ...distrugeti fauna si flora acestei tari ...INCONSTIETILOR ...Natura se va razbuna in potriva voastra...si va fi prea tarziui cand veti constetiza...
Raspunde

ION

Acum 2 ani

...l ati imbaiat si pe domnul Romeo ?? :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus