Joi,
04.03.2021
Cer Senin
Acum
10°C

Ce-și doresc liderii USR Sibiu: un post de deputat și unul de viceprimar

Ce-și doresc liderii USR Sibiu: un post de deputat și unul de viceprimar

Liderul filialei județene a USR Sibiu vrea să ajungă deputat, iar noua președinte a filialei municipale - consilier local. Aceștia au anunțat că îi invită pe sibieni la sediul partidului pentru a discuta problemele orașului, iar în final să pregătească programul de guvernare locală pe care să-l prezinte în campania eletorală pentru alegerile locale din 2020.

„Chiar dacă acum și în perioada următoare prioritățile noastre sunt alegerile europarlamentare și continuarea luptei pentru apărarea statului de drept și a independenței justiției, ne pregătim și pentru alegerile care vor urma după cele europarlamentare. În acest sens, invităm cetățenii la audiență pentru Programul de Guvernare Locală pe care echipa USR Sibiu îl va dezvolta în cursul acestui an și cu care ne vom prezenta în 2020. Îi așteptăm pe sibieni în fiecare joi între oele 14-18 la sediul USR de pe Bulevardul Victoriei să ne povestească despre nemulumirile lor legate de oraș, despre ideile de îmbunătățire pe care am putea aplica în acest plan de guvernare locală. Pentru cei care nu reușesc să ajungă în acest interval de timp la sediul nostru, îi invităm să ne scrie pe adresa de e-mail sibiu@usr.ro sau pe pagina usr.ro”, a declarat Diana Mureșan, președintele filialei municipale USR Sibiu, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.
Liderii din  Sibiu ai USR au fost întrebați, în contextul pregătirilor pentru viitoarele alegeri, dacă intențioenază să candideze pentru o funcție din cadrul primăriei Sibiu sau a Consiliului Județean Sibiu.

„Eu nu mi-am propus să candidez pentru CJ sau la nivel local. Am candidat în precedentele alegeri parlamentare pentru un loc în Camera Deputaților pe lista USR. Eu în direcția respectivă vreau să mă îndrept. Vreau să ajung în Parlament - că voi fi senator sau deputat”, a răspuns Adrian Echert, președintele organizației județene USR Sibiu.

La rândul său, Diana Mureșan, liderul filialei locale a USR, a spus că atunci când a intrat în politică și-a propus să facă totul „pas cu pas”. „O să candidez în anul 2020 la Consiliul Local, ca și consilier local. Consiliul Local poate să însemne că USR va da și un viceprimar. Este țelul nostru”, a explicat Mureșan.

Cei doi n-au exclus însă faptul că USR va identifica și un candidat pentru funcția de primar al Sibiului. „Încă nu știm, o să lucrăm în această direcție, ca să identificăm un candidat care poate este acum în filiala noastră deja membru sau poate va deveni membru în următorul an, până la alegeri”, a spus Diana Mureșan, care a vorbit despre acest subiect și în cadrul unui interviu la TSTV.

În același timp, Adrian Echert a precizat că adunarea generală a filialei locale v decide cine va fi înaintat ca și candidat din partea formațiunii pentru anumite funcții. „Oricine care își dorește să acceadă la această funcție, trebuie să convingă adunarea generală. Faptul că anunță din timp și se pregătește poate îl va ajuta, dar noi nu putem promite dacă nu va avea confirmarea adunării generale”, a explicat liderul USR Sibiu.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

5 comentarii

Nicolae

Acum 2 ani

Este mai usor sa ajungi deputat decat viceprimar in Sibiu!De ce ?Deputatii se raporteaza la voturile din judet si la nivel national!Viceprimar in Sibiu ,sunt 23 de consilieri alesi si majoritatea care are 12 consilieri ii da pe cei doi viceprimari!De cativa ani buni fdgr scade la fiecare scrutin local,dar are alianta cu Pnl al treilea partid din consiliu local!De partea cealalta este doar Psd!USR fiind la primele alegeri locale trebuie sa si intareasca organizatia sectiei de votare ca sa spere la cel mult 3 consilieri locali!O intrare in Consiliu local Sibiu a USR,Plus,Alde si Pmp ar crea aceasta posibilitate de a avea Usr un viceprimar! Concluzia este cca daca intra mai multe partide in consiliu local Sibiu sunt sanse,altfel nu,fgdr si pnl sunt foarte puternice in Sibiu!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un viitor usr-ist

Acum 2 ani

Eu zic ca nu ai cine sa candidezi, cei 2 sunt buni doar la strans semnaturi si impartit pliante, fara suparare dar doar atat pot duce.
Raspunde

romanul e nascut poet si politician

Acum 2 ani

Ce-ti doresc eu tie, dara Userie Partid nou-creat Si cam revoltat... Posturi m multe-multe La Bruxelles in frunte Proteste de strada lumea sa te vada!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Jean

Acum 2 ani

O sa va descurcati in junglă , măi frecățeilor, sau veti face ce fac liderii vostrii, sparg baloane de săpun pe banu contribuabilului ? mergeti mai bine la #-uri
Raspunde

Sile

Acum 2 ani

Nicusor Stefanuta de la PDL nu ii printre voi? El ii doar cu Bruxelles?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus