Joi,
24.09.2020
Partial Noros
Acum
12°C

Amenzi uriașe pentru folosirea grăsimilor hidrogenate. Controale în Sibiu

28 Februarie 2019 13:07

Amenzi uriașe pentru folosirea grăsimilor hidrogenate. Controale în Sibiu

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor continuă controalele privind utilizarea grăsimilor hidrogenate în locul produselor exclusiv pe bază de lapte.

Acţiunile se desfăşoară începând cu data de 21 ianuarie 2019, atât în Municipiul Bucureşti, cât şi în toate municipiile reşedinţă de judeţ şi urmăresc, în principal, verificarea conformităţii denumirii produselor alimentare ce se comercializează, în raport cu înscrisurile de compoziţie din sistemul de etichetare, transmite Mediafax.

De la debutul acţiunilor de control din acest an, pentru neconformităţile constatate de echipele mixte de control s-au aplicat sancţiuni contravenţionale cu amendă în valoare totală de 1.274.800 lei, din care în perioada 18-22 februarie 2019, suma de 237.400 lei şi s-au aplicat sancţiuni cu avertisment în 35 cazuri.

Până la această dată au fost verificate 510 unităţi comerciale în Bucureşti şi în 30 de judeţe: Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Vaslui, Argeş, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Vâlcea, Bacău, Neamţ, Iaşi, Suceava, Botoşani, Alba, Sibiu, Mureş, Harghita, Braşov, Covasna.

În săptămâna 18-22 februarie 2019 s-au efectuat controale în judeţele Alba, Sibiu, Mureş, Harghita, Braşov, Covasna şi Municipiul Bucureşti, la 111 unităţi, după cum urmează: 27 patiserii, 27 laboratoare cofetărie/patiserie, 30 pizzerii, 11 fast–food-uri, 16 restaurante/catering.

Din cele 111 unităţi verificate în săptămâna 18-22 februarie 2019, un număr de 42 de unităţi, reprezentând 38%, utilizau în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate, produsele fiind prezentate consumatorilor ca având în compoziţie brânză proaspătă, telemea de vacă, caşcaval, etc.

Comentarii

6 comentarii

Niki Frauda

Acum 1 an

Teoria e bună. Ce unități au fost prinse cu grăsimi hidrogenate folosite ? Sau e secret de stat ?
Raspunde

kokos

Acum 1 an

Conform unei legi tampite pe care o avem , numele firmelor nu pot fi dezvaluite , ca sa nu le fie afectata activitatea!
Raspunde

Gheo Felinaru

Acum 1 an

PSD romania=mare brinza !
Raspunde

Anonymus

Acum 1 an

de ce nu puneti denumirile firmelor respective sa stie si lumea daca vrea sa nu mai cumpere acele produse care ne distrug sanatatea...
Raspunde

cititor 13

Acum 1 an

adica OPC Sibiu...condus de PSD ?!?!?!?
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 1 an

Procentul e dubios de mic probabil cosmetizat!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus