Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Șeful CNAIR și ministrul transporturilor, după o vizită pe șantier: Anul acesta vor fi inaugurați 180 de de km de autostradă

Șeful CNAIR și ministrul transporturilor, după o vizită pe șantier: Anul acesta vor fi inaugurați 180 de de km de autostradă

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, împreună cu ministrul transporturilor, Răzvan Cuc, au vizitat joi şantierele loturilor 1 şi 2 ale autostrăzii Sebeş-Turda. Cei doi au plecat de pe șantiere foarte optimiști.

Întrebat câţi kilometri de autostradă vor fi finalizaţi în acest an, ministrul Răzvan Cuc a declarat că, la momentul preluării mandatului, a găsit "deja o estimare" înaintată de către directorul general al CNAR, Narcis Neaga (de 180 de kilometri - n.r.), menţionând că, în general, preia informaţiile pe care i le prezintă acesta.

"Eu, personal, îl voi susţine cu tot ce pot eu ca să finalizăm numărul pe care domnul director Neaga şi l-a asumat. (...) Pe la jumătatea anului acesta, noi ne dăm seama după evoluţia stadiului fizic cum vom sta cu lucrările. Dacă nu se mişcă, veţi vedea şi rezilieri de contracte. (...) Estimarea, domnul Neaga a dat-o. (...) În general, noi preluăm ce spune directorul CNAIR", a declarat ministrul Cuc, care a subliniat că cei 180 de kilometri sunt cei pe care Neaga i-a "promis".

Răzvan Cuc a spus că estimarea include loturile 1 şi 2 Sebeş-Turda, loturile 3 şi 4 Lugoj-Deva, precum şi Câmpia Turzii - Târgu Mureş.

La rândul său, directorul general al CNAIR a menţionat că estimarea de 180 de kilometri a fost făcută pe baza contractelor existente şi pe baza discuţiilor cu antreprenorii care au semnat noi contracte.

Neaga a susţinut că vor fi în trafic conectate până la sfârşitul anului autostrada Sebeş-Turda cu autostrada Transilvania, loturile 3 şi 4 Lugoj-Deva şi între Câmpia Turzii şi Târgu Mureş.

"De asemenea, mai mizăm pe o parte din Predeal - Cristian, unde mai sunt cam 10 kilometri, cu drum de legătură cu tot", a adăugat directorul general al CNAIR.

În altă ordine de idei, ministrul a anunţat că, din 23 martie, săptămânal, sâmbăta, va organiza o conferinţă de presă în care va prezenta evoluţia lucrărilor de pe şantiere.

"Voi petrece foarte puţin timp în minister şi foarte mult timp în şantiere, tocmai pentru a vedea exact cum evoluează lucrările la faţa locului. (...) Cred că trebuie o transparenţă foarte mare în ceea ce privesc lucrările de infrastructură din România şi, poate, ăsta a fost un lucru pe care eu nu l-am făcut tocmai bine în primul mandat, în sensul că, deşi veneam pe şantier, trebuia să prezentăm un ritm săptămânal. I-am zis domnului director, începând cu 23 martie, voi ţine în fiecare sâmbătă, câte o oră, o conferinţă de presă despre evoluţia lucrărilor de pe şantiere", a spus Răzvan Cuc.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Manele publice

Acum 3 ani

Ce fumeaza astia de la ministerul transporturilor? Electoratul lor oare ii crede?
Raspunde

kokos

Acum 3 ani

Daca ar gandi un pic cu capul lor , nu i-ar crede nimeni.La modul realist , pana la sfarsitul anului nu pot fi terminate decat loturile 3 si 4 din Lugoj-Deva care sunt la un stadiu realizat de vreo 90%.Loturile 1 si 2 din Sebes -Turda sunt la 560%(20% realizati in 2018) si respectiv 50%(doar 5% realizati in 2018) , asa ca doar printr-o minune ar putea fi gata anul asta.Deci in loc de 180Km cum se lauda astia , vor deschide maxim vreo 70 Km.
Raspunde

mihai

Acum 3 ani

Mai era unul de dormea in cort pe Valea Prahovei pana e gata autostrada! Astia dupa ce prizeaza iasa la declaratii!
Raspunde

Schiorul sibian

Acum 3 ani

Iarbă de proastă calitate...Parcă Neaga trebuia demis la sfârșitul anului 2018 dacă nu făcea un număr de kilometri! Asta spunea primul ministru al unei țări membră UE. Da, dar dacă ești martor în procesul Teldrum...asta schimbă complet datele problemei.
Raspunde

Saint Bartolomeu

Acum 3 ani

Neaga e o rusine pentru Sibiu, si pentru toata tara.
Raspunde

Un dac liber

Acum 3 ani

"Anul acesta vor fi inaugurați 180 de de km de autostradă" :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Citeste si asta de pe foi, sau ii chiar atat de dobitoc incat sa ne mai ia pe toti de fraieri?! O fi crezand ca adreseaza promisiunile assea electorale mortilor-votanti din teleorman. Daca din numarul ala de km promisi, ar mai taia vreo doua cifre, ar ajunge la cruntul adevar; 0 (ZERO, NIMIC, SULA, #M**EPESEDE, vid, null).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus