Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
5°C

Profil nou la Colegiul Pedagogic. Elevii sunt pregătiți să devină bone

Profil nou la Colegiul Pedagogic. Elevii sunt pregătiți să devină bone

O nouă specializare este disponibilă din acest an școlar la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” din Sibiu. Este vorba despre cea de educatori-puericultori, în cadrul căreia elevii sunt pregătiți să intervină în sectorul serviciilor de creștere, îngrijire și educație timpurie a copilului.

Din anul școlar 2019-2020, pe lângă cele două clase cu profil pedagogic, specializarea învățători-educatoare de la secția română, va mai exista o clasă de profil pedagogic cu specializarea educatori - puericultori. Pentru a deveni elevi la această specializare, elevii vor susține aceleași probe de aptitudini ca elevii de la specializarea învățători - educatoare. Clasa are 28 de locuri.

Educatorul-puericultor este persoana calificată să intervină în sectorul serviciilor de creștere, îngrijire și educaţie timpurie a copilului și de susţinere a părinţilor în consolidarea abilităţilor parentale.

Cei care doresc să se specializeze pe educația timpurile a copilului până în trei ani, la încheierea cursurilor de 4 ani vor putea să lucreze în creșe, grădiniţe, centre de zi pentru copil, centre de consiliere și informare pentru părinți sau să asigure servicii educaționale și de îngrijire a copilului la domiciliul părinților, precum baby sitter, bonă calificată, guvernantă.

„Meseria de babysitter pare, într-adevăr, o oportunitate la îndemână să obții un venit, dar ceea ce mulți nu știu este că din ce în ce mai multe familii caută bone care să aibă anumite calități sau aptitudini care țin de capacitatea de a avea grijă de un copil, de a contribui la buna lui creștere și educație. Noi te ajutăm să-ți descoperi aceste calități și să te pregătești pentru această profesiune nobilă”, transmite Rodica Tâlnariu, directorul instituției.
Mai multe informații vor fi disponibile la Ziua porților deschise la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna”, de pe 19 aprilie sau la tel. 0269 434002.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

timpul liber

Acum 3 ani

Perfect!
Raspunde

EU

Acum 3 ani

Foarte bine !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus