Luni,
06.12.2021
Partial Noros
Acum
6°C

Curtea Constituțională a respins sesizarea președintelui Iohannis pe Buget

Curtea Constituțională a respins sesizarea președintelui Iohannis pe Buget

Sesizarea făcută de președintele Klaus Iohannis privind bugetul de stat pe anul 2019 a fost respinsă de Curtea Constituțională.  Șeful statului l-a numit, zilele trecute, „bugetul rușinii naționale”.

În schimb, a fost admisă sesizarea pe legea plafoanelor, pentru că parlamentarii au modicat-o după ce a trecut deja de Parlament.

Pe 22 februarie, şeful statului a trimis CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii bugetului de stat pe anul în curs.

În documentul transmis CCR, preşedintele arăta, printre altele, că Legea bugetului a fost adoptată cu încălcarea rolului şi atribuţiilor Consiliului Fiscal, care trebuia să emită o opinie cu privire la toate amendamentele admise pe parcursul dezbaterilor parlamentare.

Klaus Iohannis spunea că nu a fost respectată nici atribuţia Consiliului Fiscal de a emite o opinie cu privire la declaraţia de conformitate semnată de prim-ministru şi ministrul Finanţelor Publice.

El invoca şi adoptarea acestei legi cu încălcarea principiilor şi reglementărilor privind responsabilitatea fiscal-bugetară.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sufana

Acum 2 ani

Iar si-a luat-o Iohannis cu inventiile lui penibile de a pune bete in roate celui mai competent guvern al Romaniei de dupa revolutie!
Raspunde

PSDistul mandru

Acum 2 ani

ei, nici chiar asa...
Raspunde

Nicu

Acum 2 ani

Noi juristii stiam ca Iohannis nu are nicio sansa la CCR cu legea bugetului!
Raspunde

Radio VALCEA

Acum 2 ani

...si o depus hartiile la Primarie pentru urmatoarele alegeri !!
Raspunde

Mircea v

Acum 2 ani

Nu pupa nici primăria Sibiu...cine să-l mai viteze primar? Aia la care le-o luat casele?
Raspunde

Toma

Acum 2 ani

Curtea Constitutionala este cea mai corupta grupare din Romania!Este alcatuita din niste indivizi numiti politic pentru care legea si adevarul sunt notiuni necunoscute!Ei servesc pe infractorii din guvern si parlament si nu dau socoteala nimanui!Au salarii nesimtie,nejustificate si nemeritate si au ajuns sperietoarea Romaniei!Atata timp cat aceasta gasca condusa de Dorneanu nu va ajunge in fata legii(adevarate), nu se poate vorbi de lege,ordine si dreptate in Romania!
Raspunde

mama leone

Acum 2 ani

Daca-i dadea dreptate dlui Johannis era cea mai corecta! Asa e corupta... Sunt acri strugurii///
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus