Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Magistrații sibieni organizează un nou protest

Magistrații sibieni organizează un nou protest

După o săptămână în care activitatea Judecătoriei Sibiu a fost întreruptă, zilnic, între 10:00 și 11:00, în semn de protest față de modificările legilor Justiției, fără niciun fel de consultare publică, magistrații ies din nou în stradă.

Este pentru a treia oară când magistrații sibieni (judecători din cadrul Judecătoriei, ai Tribunalului, dar și procurori ai parchetelor locale) ies să protesteze împotriva adoptării OUG 7/2019. Această a treia acțiune va fi organizată tot în fața sediului instanțelor sibiene, cel de pe Calea Dumbrăvii nr. 30. La ora 13:00 a zilei de vineri, 8 martie, magistrații vor protesta în tăcere, pentru aproximativ 15 minute. La protestul de săptămâna trecută, alături de magistrații sibieni au venit și câteva zeci de sibieni, care i-au aplaudat în semn de susținere a revendicărilor lor.

Blocarea activității parchetelor, amestecul carierei judecătorilor cu cea a procurorilor, introducerea unor clauze arbitrare pentru menținerea în funcții, afectarea independenței Justiției sunt doar câteva dintre efectele negative ale OUG 7/2019 pe care magistrații o cer abrogată. “Nu s-a modificat nimic. Ce a fost? O discuție la Guvern, pentru modificarea unui articol, care era cu dedicație oricum. Substanța care ne-a nemulțumit și săptămâna trecută când am decis să ieșim să protestăm nu s-a modificat cu nimic“, a declarat judecătorul sibian Alexandru Zereș, la finalul celor 15 minute de protest de săptămâna trecută.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Zexe

Acum 5 ani

Aici activează cei mai corupți judecători și procurori din România.
Raspunde

Peppi

Acum 5 ani

e clar ca esti sudist+psdist
Raspunde

simpatizantul

Acum 5 ani

La ce venituri realizeaza stimabili justitiabili gratie PSD-ului ar trebui sa le fie rusine sa iasa la proteste , cred ca oricum le e si interzis conform statutului magistratilor insa asta e alta poveste ... Legea raspunderii magistratiilor pe cand ???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus