Miercuri,
07.12.2022
Partial Noros
Acum
3°C

Președintele Iohannis la Summitul PPE: Votul este cea mai bună formă de răspuns la discursul populist, demogogic

Președintele Iohannis la Summitul PPE: Votul este cea mai bună formă de răspuns la discursul populist, demogogic

Președintele Iohannis a participat sâmbătă, la Bucureşti la summitul PPE al liderilor locali şi regionali, la care au participat 3.200 de delegaţi. 

La reuniune au mai luat parte şeful statului Klaus Iohannis, preşedintele PNL Ludovic Orban, candidatul PPE pentru poziţia de preşedinte al Comisiei Europene (CE) Manfred Weber, secretarul general al PPE Antonio López-Istúriz White, liderul grupului PPE în Comitetul Regiunilor Michael Schneider, directorul campaniei PPE pentru alegerile din 2019 Dara Murphy.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat sâmbătă la summitul PPE că PSD a îmbrăcat haina patriotismului de faţadă, iar maxima ipocrizie e să ataci instituţiile europene care critică derapajele, dar să ceri votul oamenilor pentru a trimite aleşi în aceste instituţii.

„Scrutinul din 26 mai capătă o importanţă deosebită. Este totuşi şi un moment cu o profundă valenţă civică pentru că viitorul Europei trebuie decis de voinţa oamenilor, nu de neimplicarea lor. Absenteismul înseamnă să le permitem altora să hotărască în locul nostru. Voi, lideri regionali şi locali, sunteţi interfaţa directă cu aomenii, şi vă îndemn să le transmiteţi acest lucru cetăţenilor. Votul este în definitiv cea mai bună formă de răspuns şi sancţiune la discursul populist, demogogic care a devenit virulent în Europa, dar şi în România", a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a profitat de ocazie să atace din nou PSD.

"Observ la PSD că au îmbrăcat haina falsului patriotism, a naţionalismului de faţadă şi încearcă să câştige electoral indcând teama. E modul cinic, iresponsabil de a face politică. Dovada maximei ipocrizii este să negi chiar principiile pe care a fost întemeiată UE, să ataci instituţiile care îţi semnalează derapajele şi în acelaşi timp să ceri votul românilor pentru a trimite aleşi în acele instituţii. A fi bun patriot nu înseamnă să fii în antiteză cu Bruxelles. România e Europa şi Europa e România", a mai spus preşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai afirmat că România europeană înseamnă o ţară cu stat de drept şi justiţie independentă şi are convingerea că românii vor rămâne ataşaţi valorilor care duc la prosperitate.

"România noastră, România europeană înseamnă bunăstare prospetitate, justiţie independentă şi stat de drept. Acesta e motivul pentru care românii au ales în 2007 calea unei ţări moderne, cu oameni liberi, cu legi corect, cu drepturi egale cu ceilalţi cetăţeni europeni. Sunt convins că vor respinge populismul şi vor rămâne ataşaţi valorilor care duc la prosperitate, care se regăsesc în interiorul UE", a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a făcut referire şi la alegerile europarlametare.

„Chiar dacă nu e perfect, proiectul european ne-a oferit cea mai lungă perioadă de prosperitate şi pace în Europa şi din responsbailitate pentru generaţiile viitoare trebuie să ne mobilizăm. Aceasta nu e doar o sarcină a aleşilor, sau reprezentanţilor noştri, nu e datoria exclusiv a şefilor de stat sau guvern, ci este o probă de solidaritate pe care trebuie să o dăm cu toţi, cetăţeni şi politicieni, zi de zi. (...) Lupta pentru o Europă mai bună este lupta noastră, a tututor celor pentru care Europa este sinonimă cu pacea, prosperitatea şi libertatea tuturor cetăţenilor din UE. Anul acesta în care au loc alegeri în PE e unul simbolic. Se împlinesc 30 de ani de când regimurile totalitare din Estul Europei au dispărut în sfârşit. Sunt 30 de ani de democraţie. Sunt 30 de ani de când ne-am câştigat libertatea de a ne putea reîntoarce după lungi suferinţe în marea familie europeană din care facem parte. Noi încă ne amintim ce înseamnă tirania, dictatura mediocrităţii, care ţine la putere un grup de privilegiaţi. iar Dramele acelor ani negri nu se vor mai repeta, nu în Europa, nu atâta timp cât depinde de noi să împiedicăm asta. Europa nu se poate întoarce în timp. E responsabilitatea noastră să dăm startul unei noi ere de prosperitate şi siguranţă", a mai spus Klaus Iohannis, la Summitul PPE.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Zexe

Acum 3 ani

Când să o zică pe aia cu „România noastră”, s-a înecat Herr, mai să-și dea duhul dacă nu venea la fix feciorul cu apa, parcă Orban îl cheamă pe valet.
Raspunde

motanul garfield

Acum 3 ani

S-a inchis sezonul de schi?
Raspunde

Darwin

Acum 3 ani

Bine punctat Zexe - imi placi !
Raspunde

Fixpix

Acum 3 ani

mai mergeti acasa, acolo faceti dragoste cum va place, pupiincuristilor
Raspunde

ion

Acum 3 ani

niste comentare dela 2 pupicurist.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus