Pentru prima dată în istoria recentă a orașului, administrația locală vrea să asigure un serviciu permanent de deratizare și deratizare. Plus dezinfecție, dar asta numai la cerere.
Până anul trecut inclusiv, acțiunile de deratizare și dezinsecție în municipiul Sibiu se efectuau punctual, în anumite perioade ale anului, din acest an administrația locală schimbă politica: alocă bugete anuale și de zece ori mai mari decât până acum și cere efectuarea operațiunilor specifice mult mai des și pe suprafețe mai mari.
Astfel, spre exemplu, dezinsecția pentru combaterea țânțarilor va trebui realizată în fiecare lună, pe perioada sezonului cald, inclusiv în căminele și canalele aferente rețelelor din oraș. Iar în spațiile comune ale clădirilor din planurile administrației, dezinsecția va trebui realizată de cel puțin trei ori pe an. Acțiunile de deratizare (cu scopul distrugerii rozătoarelor dăunătoare precum șoarecii sau șobolanii) vor trebui realizate de cel puțin trei ori pe an. Dezinfecția, pe de altă parte, se va executa numai la solicitarea persoanelor fizice sau juridice din Sibiu. “Dezinfecția este o metodă a igienei, constând în operațiuni de prevenire și combatere a bolilor infecțioase și parazitare la om și animale, urmărindu-se distrugerea germenilor patogeni de pe suprafețele supuse acestei operațiuni“, se arată în caietul de sarcini pregătit de Primăria Sibiu pentru activitățile de deratizare, dezinfecție și deratizare.
Și de zece ori mai mult
Pentru a contracta aceste servicii, pe o perioadă de patru ani, administrația Sibiului a lansat o licitați publică, contractul de servicii pregătit în acest sens având o valoare estimată la 4,3 milioane de lei, fără TVA (aproximativ 1,07 milioane de lei pe an). Comparativ cu sumele cheltuite de Primăria Sibiu în anii trecuți pentru astfel de servicii, valoarea este și de zece ori mai mare. Anul trecut, Primăria a contractat servicii de dezinsecție și deratizare de 126.000 de lei, iar în urmă cu doi ani a achiziționat doar servicii de dezinsecție în valoare de 92.000 de lei.Potrivit anexelor din documentația acestei licitații, tratamentele de dezinsecția și deratizarea urmează a fi aplicate în toate parcurile și spațiile verzi, în toate locurile de joacă, grădinițele, școlile și piețele din oraș, precum și în câteva clădiri ale municipalității (precum depozitul din Pădurea Dumbrava, sediile administrative etc).
Primăria Sibiu își rezervă dreptul de a suplimenta atât frecvența, cât și suprafețele pe care se intervine. “La lucrările de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, Autoritatea contractantă își rezervă dreptul de a mări numărul de treceri prevăzute în caietul de sarcini, în funcție de necesitate“, se mai arată în caietul de sarcini al licitației.
Procedura de atribuire publică a contractului în discuție are termen de depunere a ofertelor ziua de 22 aprilie 2019. Potrivit estimărilor administrației locale, evaluarea ofertelor ar trebui să se încheie în a doua parte a lunii august a acestui an. Criteriile de evaluare a ofertelor sunt prețul (70%), numărul utilajelor folosite pentru desfășurarea activităților (20%) și vechimea acestor utilaje (10%).
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Primăria Sibiu , Pădurea Dumbrava , licitatie , dezinfectie , contract , Pentru Sibiu , dezinsecție , deratizare
Vizualizari: 2177
Ultimele comentarii
Acum 21 ore
Unul
Acum 21 ore
Tulnicul de mucava
Acum 21 ore
Unul
Acum 21 ore
Canaris
Acum 21 ore
Olingpia Gafosdea