Vineri,
02.12.2022
Innorat
Acum
4°C

Reabilitarea stadionului municipal: Primăria reziliază contractul cu constructorul

Reabilitarea stadionului municipal: Primăria reziliază contractul cu constructorul

La cinci luni de la depășirea termenului inițial de finalizare a lucrărilor de reabilitare parțială a stadionului municipal din Sibiu, Primăria a decis să renunțe la serviciile asocierii Construcții SA – Arhimus SRL.

Reprezentanții Primăriei municipiului Sibiu arată că au renunțat să mai acorde și o a treia șansă celor de la Construcții SA. Firma respectivă a fost liderul asocierii angajată în decembrie 2017, pentru suma de 6,93 de milioane de lei, să proiecteze și execute lucrările de reabilitare a stadionului municipal Sibiu (etapa I de modernizare). În trei luni de proiectare și șase de execuție, asocierea amintită ar fi trebuit să demoleze tribunele dinspre Sala Transilvania, să reabiliteze o parte din peluze și să efectueze ceva lucrări de reparații și modernizare la tribuna oficială și pista de atletism. Contractul s-a poticnit încă din faza de proiectare, perioadă care a fost prelungită, după care împotmolit la lucrările de la tribuna oficială.

Ultimul termen extins pentru finalizarea lucrărilor a fost 15 martie 2019. De atunci și până acum, între Primărie și firma de construcții s-au purtat negocieri pentru o nouă prelungire a termenului de finalizare. De această dată, însă, negocierile au luat o altă turnură decât ultimele două de acest fel. ”Având în vedere faptul că lucrările nu au fost finalizate conform contractului și în termenul prevăzut de acesta, executantul SC Construcții SA - Arhimus SRL a fost notificat privind punerea în întârziere. În conformitate cu clauzele contractuale, în data de 15 aprilie contractul va fi considerat reziliat de drept, iar până la acea dată executantul va continua să plătească penalizări de întârziere”, arată reprezentanții Primăriei Sibiu la solicitarea Turnul Sfatului.

Administrația locală nu a răspuns, însă, la solicitarea referitoare la totalul penalităților pe care cei de la Construcții SA l-au plătit până acum.

Ce urmează?

După rezilierea contractului ar trebui realizată o expertiză care să analizeze volumul și calitatea lucrărilor realizate până în prezent. Pe baza acestei expertize ar urma lansată o nouă procedură de achiziție pentru finalizarea lucrărilor. Din istoricul achizițiilor derulate în ultimii ani de administrația locală, durata acestora însă se poate prelungi chiar și mai mult de un an. În tot acest timp, ca și până acum, echipa locală de fotbal va trebui să joace meciurile ”de acasă” pe alte stadioane din România.

Citește și Minut cu minut. Cum se târăște șantierul de reparații al stadionului la care modernizarea nici nu a început

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

rammstein

Acum 3 ani

avea dreptate miriuta ca isi vinde casa din budapesta daca stadionul va fi gata anul pana in vara..
Raspunde

kokos

Acum 3 ani

Incredibil cata incompetenta exista in primaria Sibiu!Contractul asta trebuia reziliat in septembrie , atunci cand a expirat primul termen ! Atunci au zis ca nu reziliaza ca dureaza prea mult pana gasesc alta firma.Acuma cum e , dupa ce s-au pierdut 6 luni degeaba?Rusine astrid fodor , sper ca nu mai candidezi din nou , pt ca daca vei candida vei pierde cu brio!
Raspunde

Ion ionescu

Acum 3 ani

Ar trebui ca cetatenii Sibiului sa rezilieze contractul cu conducerea intreaga a primăriei, de la Fuego pana la baba Fodor.
Raspunde

cu capul in nori

Acum 3 ani

In urma acestui articol intreb si eu daca stie cineva care va fi pretul apartamentelor care se vor construi pe acest teren peste vreo 2 ani ?
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 3 ani

Cel mai vizionar comentariu! Felicitări, totuși nu cred că vor fi prețuri pentru cei ce muncesc cinstit pentru banii pe care-i câștigă!
Raspunde

Incompetență și corupție

Acum 3 ani

Ne mai mira oare CEVA, la cata incompetenta crasa e in administratia locala sibiana??? Stau pe un munte de bani si nu sunt in stare sa faca nimic.....orasul asta se "scufunda" dintr-o lipsa crunta de viziune. Pote reusiti macar o demisie, doua de onoare, macar atat.
Raspunde

Cosmin

Acum 3 ani

Nu cred in teoria conspirației....dar aceasta societate profita de incompetența autorităților. Este aceasi companie care câștigă lucrări pe banda rulantă in judetul Valcea!!!!!!....oare de ce? ((( ....au consolidat un pod in 2 ani
Raspunde

Erlkonig

Acum 3 ani

care a asmutit pesedacii?
Raspunde

un sibian

Acum 3 ani

orice s-ar intampla pe "d-na Fodor" eu n-o mia votez...FDGR sa vina cu un candidat adevarat sa ADIO!!!
Raspunde

Eu, sibianul

Acum 3 ani

Eu cred ca este praf in ochi! Vezi, Doamne, ce rea e conducerea primariei… dupa cum se prezinta treaba, se pare ca pana la termenul aruncat pentru asa-zisa reziliere, firma de casa a primariei va reusi sa aduca stadionul la starea in care sa indeplineasca minimul necesar pentru a se putea juca acasa in returul playout-ului (cam de pe la inceputul lui mai), iar cei din primarie isi vor putea arata muschii, cum ca amenintarile lor au functionat! Partea tragica este ca, daca cumva FCH supravietuieste in liga I, din vara nu cred ca mai obtinem omologarea stadionului in conditiile actuale (fara incalzire gazon, nocturna, etc - nu stiu cate dintre aceste conditii vor putea fi indepinite, pentru ca expira anul in care puteam primi derogari - ) asa ca iar plecam in pribegie…
Raspunde

McD

Acum 3 ani

Sunt oricum din familia „donatorilor „....au impartit ce s-a putut pana s-a ajuns la fundul sacului ...acum urmeaza adevaratii constructori care vor face mai mult pentru mai putini bani...oare sa mai credem ceva?...dl. Birt cam tace si nu zice nimic rau de Constructii SA!!!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 3 ani

''După rezilierea contractului ar trebui realizată o expertiză care să analizeze volumul și calitatea lucrărilor realizate până în prezent.''?? Ce vorbiti?Nu sunt procese verbale de receptie si situatii de lucrari la zi? Expertiza se face doar in cazul in care exista suspiciuni privind calitatea executiei da' aici nu-i cazul pentru ca nu s-a executat nimic iar frecatul mentei s-a platit regeste.Asta cu expertiza au lansat-o ''reprezentantii Primariei''? O corectie necesara: municipiu se scrie cu majuscula(...Reprezentanții Primăriei Municipiului Sibiu...).
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

DNA are material contra firmei,bunicii si junelui fuego praduire pe banii sibienilor echipa buna,suporteri super BATAIE DE JOC !nu vreau sa vad echipa la Pitesti vreau la Sibiu(sau nu e voie) de cite ori s-o scris aici ca nu e buna firma de casa a dnei fodor?ca nu face NIMIC? de ce taceti?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus