Luni,
06.02.2023
Innorat
Acum
-5°C

Muzeul ASTRA dă startul Olimpiadei de Meșteșuguri Artistice Tradiționale

Muzeul ASTRA dă startul Olimpiadei de Meșteșuguri Artistice Tradiționale

Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, dă startul astăzi Olimpiadei Meșteșuguri Artistice Tradiționale, ediția a XXIV-a, faza locală (județul Sibiu). Evenimentul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, iar ediția din acest an va avea loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, în perioada 26-28 martie.

În competiție s-au înscris 122 elevi din 39 de unități școlare sau conexe și ateliere particulare din 14 localitati pe raza județului Sibiu. Aceștia participă la următoarele secțiuni: pictat icoane pe sticlă și lemn, pictură naivă, prelucrarea artistică a lemnului, mobilier pictat, pirogravură, xilogravură, metaloplastie, linguri pictate pe lemn, ceramica, ţesut la război orizontal, cusut, brodat, confecţionat piese de port popular, împletit, ciucuri pe chelteu, artă decorativă, confectionat masti.

Câștigătorii vor participa la faza națională a competiției, care va avea loc între 24 și 28 iulie în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

olimpiada muzeu astra (1)

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus