Luni,
26.09.2022
Parțial Noros
Acum
11°C

Dezvoltarea și implementarea de instrumente motivaționale și didactice inovatoare pentru școala sibiană incluzivă

Dezvoltarea și implementarea de instrumente motivaționale și didactice inovatoare pentru școala sibiană incluzivă

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, organizează în data de 29 martie 2019, ora 13.00 la Liceul Tehnologic Iacobeni, strada Principală, nr. 67 A, cod 557105, județul Sibiu, un workshop în cadrul proiectului POCU/73/6/6/105299 cu titlul “Dezvoltarea și implementarea de instrumente motivaționale și didactice inovatoare pentru școala sibiană incluzivă”.

Scopul desfășurării workshop-ului este de a îmbunătăți comunicarea și relațiile care implică parteneriatul educațional: școală - familie – comunitate. Fără o continuitate și o coerență în activitățile instructiv-educative nu se pot atinge standardele specifice fiecărui ciclu curricular și în final integrarea socio-profesională eficientă a tinerelor generații.

Se vor discuta eventualele situații de segregare identificate în instituția de învățământ și se vor prezenta măsurile de diminuare a acesteia: formarea colectivelor mixte de elevi la toate nivelurile de educație; asigurarea transportului elevilor, în special pentru copiii din comunitățile segregate rezidențial; utilizarea în comun a spațiilor școlare și a dotărilor existente; oferirea de ore suplimentare de recuperare pentru copiii care întâmpină dificultăți în procesul de învățare; informarea tuturor părinților despre beneficiile educației incluzive. La aceste workshopuri vor fi invitați și reprezentanți ai ONG-urilor și din mediul economic, scopul fiind acela de facilita identificarea și crearea de parteneriate și rețele între școală – familie – comunitate, cu scopul de a elabora și implementa proiecte viitoare care să răspundă nevoilor și provocărilor comunității respective.

În urma activităților de mentorat organizate în fiecare școală se urmărește și crearea unei rețele de profesori și personal de sprijin care să fie implicată în luarea deciziilor și rezolvarea problemelor care apar în școală și în comunitate.

Prin realizarea măsurilor integrate propuse în cadrul proiectului se urmărește atragerea și participarea cadrelor didactice și personalului de sprijin la programe pentru dezvoltarea competențelor și aprofundarea cunoștințelor pentru predarea în 9 școli defavorizate din județul Sibiu, în vederea asigurării unui proces educațional incluziv școlar pentru elevii cu grad ridicat de risc educațional.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus