Luni,
13.07.2020
Parțial Noros
Acum
14°C

Doi copii cu gripă confirmată, la o grădiniță din Sibiu. DSP a luat măsuri

08 Aprilie 2019 15:29

Doi copii cu gripă confirmată, la o grădiniță din Sibiu. DSP a luat măsuri

După ce săptămâna trecută DSP Sibiu a anunțat un focar cu suspiciune de gripă la Grădinița nr. 5 din municipiu, probele recoltate și trimise la București au relevat faptul că doi dintre copilași au virusul gripal.

În perioada 28-31 martie, la Grădinița nr. 5 din Sibiu, a evoluat un episod de îmbolnăviri cu suspiciune de gripă, cu 9 cazuri la copii și 3 la personal. Un singur copil cu formă medie de boală a necesitat internare, restul cazurilor fiind izolate la domiciliu, anunță Direcția de Sănătate Publică Sibiu.

Pe 01 aprilie a fost declanșată investigația epidemiologică și au fost implementate primele măsuri de control, în colaborare cu personalul medical școlar și conducerea unității, mai arată reprezentanții DSP. „Colectivitatea a fost supravegheată din punct de vedere clinic, s-au intensificat măsurile de igienă curentă în colectivitate și au fost recoltate 2 probe pentru confirmarea diagnosticului de gripă. De asemenea, a fost recomandată și suspendarea activității a uneia din grupele grădiniței, unde s-au înregistrat 8 cazuri la copii, până în data de 05 aprilie”, a transmis Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al DSP Sibiu.

Rezultatul celor două probe recoltate de la copii în vârstă de 3 ani, comunicat de către Institutul Cantacuzino din București astăzi, 08 aprilie 2019, a fost pozitiv pentru virus gripal de tip AH3.

Pentru a preveni astfel de episoade de îmbolnăvire în colectivități, DSP recomandă:

  • Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugereaza gripa, inclusiv pentru a stabili o eventuală indicație de spitalizare;
  • Izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemanatoare gripei;
  • Respectarea etichetei tusei și strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare sau tuse/stranut la nivelul regiunii interne a articulației cotului);
  • Igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului;
  • Evitarea aglomerațiilor;
  • Triaj epidemiologic zilnic în orice tip de colectivitate, inclusiv pentru personalul medico-sanitar și auxiliar, cu scoaterea temporară din colectivitate a celor depistați cu simptomatologie respiratorie.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Social
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Nycky

Acum 1 an

De ce nu se spune de catre Dsp cate cazuri de suspiciune de gripa sunt la nivel de oras/judet sau in alte instituții scoli ,grădinițe, licee. Multumesc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus