Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Doi copii cu gripă confirmată, la o grădiniță din Sibiu. DSP a luat măsuri

Doi copii cu gripă confirmată, la o grădiniță din Sibiu. DSP a luat măsuri

După ce săptămâna trecută DSP Sibiu a anunțat un focar cu suspiciune de gripă la Grădinița nr. 5 din municipiu, probele recoltate și trimise la București au relevat faptul că doi dintre copilași au virusul gripal.

În perioada 28-31 martie, la Grădinița nr. 5 din Sibiu, a evoluat un episod de îmbolnăviri cu suspiciune de gripă, cu 9 cazuri la copii și 3 la personal. Un singur copil cu formă medie de boală a necesitat internare, restul cazurilor fiind izolate la domiciliu, anunță Direcția de Sănătate Publică Sibiu.

Pe 01 aprilie a fost declanșată investigația epidemiologică și au fost implementate primele măsuri de control, în colaborare cu personalul medical școlar și conducerea unității, mai arată reprezentanții DSP. „Colectivitatea a fost supravegheată din punct de vedere clinic, s-au intensificat măsurile de igienă curentă în colectivitate și au fost recoltate 2 probe pentru confirmarea diagnosticului de gripă. De asemenea, a fost recomandată și suspendarea activității a uneia din grupele grădiniței, unde s-au înregistrat 8 cazuri la copii, până în data de 05 aprilie”, a transmis Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al DSP Sibiu.

Rezultatul celor două probe recoltate de la copii în vârstă de 3 ani, comunicat de către Institutul Cantacuzino din București astăzi, 08 aprilie 2019, a fost pozitiv pentru virus gripal de tip AH3.

Pentru a preveni astfel de episoade de îmbolnăvire în colectivități, DSP recomandă:

  • Consultarea medicului de familie pentru simptome care sugereaza gripa, inclusiv pentru a stabili o eventuală indicație de spitalizare;
  • Izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemanatoare gripei;
  • Respectarea etichetei tusei și strănutului (utilizarea de batiste de unică utilizare sau tuse/stranut la nivelul regiunii interne a articulației cotului);
  • Igiena adecvată a mâinilor, în vederea reducerii răspândirii virusului;
  • Evitarea aglomerațiilor;
  • Triaj epidemiologic zilnic în orice tip de colectivitate, inclusiv pentru personalul medico-sanitar și auxiliar, cu scoaterea temporară din colectivitate a celor depistați cu simptomatologie respiratorie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Nycky

Acum 3 ani

De ce nu se spune de catre Dsp cate cazuri de suspiciune de gripa sunt la nivel de oras/judet sau in alte instituții scoli ,grădinițe, licee. Multumesc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus