Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsori Usoare
Acum
-0°C

Sibiancă acuzată că și-a răpit fiica din Suedia, arestată la Putna

Sibiancă acuzată că și-a răpit fiica din Suedia, arestată la Putna

O sibiancă a fost găsită și arestată de Poliție la Mănăstirea Putna, în  Suceava, în baza unui mandat european emis de autorităţile suedeze, fiind acuzată că şi-ar fi răpit fiica în vârstă de 6 ani, din Suedia. Mama şi fetiţia au fost găsite de poliţişti la Mănăstirea Putna, copila fiind internată într-un centru de plasament.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Suceava femeia, originară din judeţul Sibiu, a fost arestată în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile suedeze însă urmează să fie pusă în libertate după ce judecătorii au stabilit că infracţiunea de răpire de către mama nu este prevăzută în Codul Penal al României, cercetările urmând să continue în acest dosar de către autorităţile suedeze.
„O femeie care trăia în concubinaj cu un alt cetăţean român a venit în România, legal, împreună cu fiica sa, după ce s-a separat de concubinul acesteia. Bărbatul a depus în Suedia o plângere pe numele femeii acuzând-o de răpirea copilului. În baza mandatului european de arestare, femeia a fost reţinută pentru 24 de ore şi apoi arestată. Ea se află în arestul Inspectoratului de Poliţie Suceava şi urmează să fie pusă în libertate. În Codul Penal din România nu există o infracţiune de acest fel, în care un părinte poate fi acuzat că şi-a răpit copilul”, a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, Ionuţ Epureanu.
Mama şi fetiţa au fost prinse în timp ce se aflau în vizită la Mănăstirea Putna, din judeţul Suceava. Femeia a ajuns în arestul Inspectoratului de Poliţie Suceava, iar fetiţa în vârstă de şase ani a fost internată întru un centru de plasament al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Suceava de unde a fost, ulterior, preluată de tată.

În acest caz, Curtea de Apel Suceava a decis, luni după-amiază, ca femeia acuzată de răpire de autorităţile suedeze să fie pusă în libertate.

Foto: Arhiva TS

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus