Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Agenda culturală a Sibiului: au fost alese proiectele care vor primi finanțare

Agenda culturală a Sibiului: au fost alese proiectele care vor primi finanțare

Reprezentanții Primăriei municipiului Sibiu au dat publicității lista proiectelor culturale declarate eligibile pentru a primi cofinanțare din bugetul orașului în cursul acestui an.

114 este numărul proiectelor culturale care, în urma evaluării, au întrunit minim 60 de puncte din 100 cel mult. Numărul proiectelor selectate anul acesta este mai mic decât anul trecut, când în urma evaluării au fost selectate 121 de proiecte. Operatorii culturali ale căror proiecte nu au fost selectate pot formula contestații. “Contestațiile pot fi depuse la sediul Primăriei Municipiului Sibiu, situat pe Bulevardul Victoriei Nr. 1-3, Camera S13, începând cu data de 07 mai 2019, până în data de 09 mai 2019 inclusiv, între orele 09:00 - 15:00“, se arată în anunțul care însoțește lista proiectelor declarate eligibile pentru cofinanțare. Numele membrilor comisiei de selecție urmează a fi făcute publice după finalizarea procedurilor.

Anul acesta, bugetul alocat proiectelor de pe Agenda culturală a Sibiului este de 7,5 milioane de lei, cu 500.000 de lei mai mic decât cel de anul trecut. Sumele alocate fiecărui proiect urmează a fi făcute publice după eventualele contestații și – conform metodelor implementate la Sibiu – înaintea ședinței de Consiliu local prin care vor fi aprobate aceste alocări.

În lista publicată de administrație apar proiecte deja bine cunoscute sibienilor: de la ARTmania la Sibiu Guitar Meeting, de la TIFF la Astra Film, de la festivalul-concurs “Carl Filtsch“ la Sibiu Jazz Festival, de la festivalul “Ioan Macrea“ la Târgul Olarilor sau de la Poets in Transylvania la 25 de ore de teatru non-stop.

Printre numele de proiecte noi sunt câteva din zona culinară, cum ar fi “Istoria educației sibiene în gastronomie“ (a Universității “Lucian Blaga“ Sibiu) sau Cultura gastronomică de pe Drumul Mătăsii pe Drumul Transhumanței (a Muzeului Astra).

Mai jos redăm lista proiectelor selectate, așa cum a fost dată publicității de Primăria Sibiu.

lista proiecte agenda culturala 1 lista proiecte agenda culturala 2 lista proiecte agenda culturala 3

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus