Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

A început programul „Sibiu - Capitală Universitară Europeană”: „Vă doresc să descoperiți spiritul orașului în ULBS”

A început programul „Sibiu - Capitală Universitară Europeană”: „Vă doresc să descoperiți spiritul orașului în ULBS”

Cea de a cincea ediție a evenimentului Sibiu - Capitală Universitară Europeană a debutat luni, 13 mai, cu Săptămâna Internațională a Universității „Lucian Blaga”. Zeci de ospeți din 22 de universități partenere a ULBS vor fi prezenți în Sibiu în această săptămână ca să „guste” din multiculturalismul orașului.

Săptămâna Internațională presupune prezența a peste 60 de participanți de marcă din Europa, America, Africa şi Asia (Ucraina, Egipt, Filipine, Uzbekistan, Malaysia, Indonezia, Turcia, Armenia, Austria, Polonia, Spania, SUA; China, Rusia, Burundi, Germania, Serbia, Letonia, Olanda) care vor susţine, pe durata unei săptămâni, prelegeri pe tematici diverse, de actualitate, deschise publicului.

În deschiderea eenimentului, rectorul Ion Bondrea a ținut să remarce că săptămâna aceasta rerezintă una a culturilor din toată lumea. „Studenții vor avea ocazia să participe la prelegeri pe diferite teme, de la inginerie la medicină și de la literatură la științe, aduse de experți internaționali. Sunte onorați să găzduim acest eveniment pentru a cincea ediție exact în anul în care ULBS împlinește 50 de ani de la fondare. Spiritul Sibiului a devenit un brand. vă doresc să descoperiți spiritul Sibiului în Universitatea noastră”, i-a îndemnat pe cei prezenți în Sala Senatului ULBS Ioan Bondrea.

Programul detaliat al prelegerilor poate fi consultat aici.

Pentru a fi mai convingătotri pentru cei care se află în SIbiu pentru prima dată, organizatorii au invitat participanți ai edițiilor precedente să le vorbească despre experiența lor din anii trecuți. Unul dintre ei este Vathana Seourn, care a studiat Jurnalismul la ULBS în perioada 2009-2012, iar astăzi este angajat la Voice of Amrica în Washington DC. „Sunt originar din Cambodgia. Când am ales să vin în Sibiu, toată lumea mă întreba de ce mă duc în România? Le spuneam că așa a ales destinul. Dar cred că am făcut cea mai bună alegere din viața mea. Aici, la Sibiu, mi-am pus fundamentul educației mele. Am învățat cum să tre prin perioadele dificle care apar în viață. Tot ce am obținut în viață se datorează începutului de aici, din Sibiu”, a spus Vathana.

Un alt vorbitor a fost Thomas Kalagar, profesor la Universitatea de Științe economice și umanistice din Polonia. „Este pentru a treia oară când sunt la Sibiu și pot să spun că pentru mine a devenit unul dintre cele mai preferate orașe din lume. Nu numai din punct de vedere arhitectural, ci și pentru că oamenii sunt ospitalieri. Sibiul este cunoscut pentru multiplele culturi pe care le îmbină și care se combină perfect aici, iar în lume sunt puține astfel de orașe”, crede Kalagar. Acesta va susține prelegeri despre hermeneutică și inteligență artificială, precum și despre filosofia lui Heidegger.

Proiectul Sibiu – Capitală Universitară Europeană facilitează accesul publicului larg la cultura vie și explorează noile tendințe în materie de educație, conștientizând poziția în care se regăsesc România și cultura română în contextul contemporan, deschizând astfel calea pentru formarea unei imagini de ansamblu asupra modurilor în care a evoluat cultura română până în zilele noastre. Proiectul vizează îmbunătăţirea reală a comunicării dintre cultura română şi alte culturi şi reevaluarea statutului educaţiei în context internaţional. Astfel, anul 2019 reiterează rolul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu ca centru important de creaţie şi diseminare de iniţiative culturale şi educaţionale aducând, evenimente şi concepte de interes major pentru societate în sens larg şi pentru comunitatea locală.

Alte evenimente ce vor avea loc în cadrul acestui program sunt: „The World Café”, un forum internațional de educație (16 mai 2019), „Z9Festival”, Festival Internațional Studențesc „Zona Nouă” (13 – 14 iulie 2019); Atelier de lucru creativ: Bunele maniere pentru o integrarea armonioasă în comunitatea globală (31 octombrie – 1 noiembrie 2019), precum și Ateliere medicale interactive pe tema „Experimente și Euristică în Medicină” (15 – 20 octombrie 2019).

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Un dac liber

Acum 3 ani

Pacat de ULBS, care era o universitate mai mult decat decenta. Acum, se "chinuie" sa dea diploma de absolvent oricui e capabil sa si-o plateasca... lucru pe care il resimtim noi, angajatorii, cand ne trezim la interviu cu niste analfabeti cu diploma... ULBS. "Capitala Universitara Europeana"?!?!?!?!?! Vorbe goale; marketing bombastic pentru creiere deficitare in materie cenusie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus