Vineri,
27.05.2022
Acum
0°C

Clujenii studiază cum ar putea fi lărgit drumul județean din Cartierul Arhitecților către Sibiu

Clujenii studiază cum ar putea fi lărgit drumul județean din Cartierul Arhitecților către Sibiu

Autoritățile județene anunță semnarea contractului pentru întocmirea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) pe drumul județean 106C, de la podul peste Seviș până la intrarea în Sibiu.

128.000 de lei este valoarea contractului semnat între Consiliul Județean Sibiu și firma de proiectare DP Cons SRL din Cluj, contract al cărui obiect este întocmirea studiului DALI pe un tronson de aproximativ trei km al DJ 106C (de la podul peste Seviș până la intrarea în municipiul Sibiu, în zona Cartierului Arhitecților – Cireșica). “Până la începutul lunii septembrie, Consiliul Județean Sibiu va ști cu exactitate soluția care se poate materializa pentru ca traficul rutier din zona Cartierului Arhitecților să fie mult decongestionat“, se arată într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului de către autoritățile județene. În prima lună de contract, firma clujeană va trebui să întocmească mai întâi un studiu de trafic. Traficul din zonă este extrem de aglomerat la orele de vârf din cauza faptului că cele câteva mii de locuitori ai Cartierului Arhitecților au, deocamdată, o singură cale de acces înspre Sibiu, și anume DJ 106C.

Proiectul CJ vine în contextul în care Primăria municipiului Sibiu a anunțat că intenționează lărgirea Căii Cisnădiei la patru benzi, pe tronsonul cuprins între intersecția cu str. Gheorghe Dima și ieșirea din oraș către Cisnădie. „Demersul Consiliului Județean Sibiu privind modernizarea drumui județean Sibiu-Cisnădie pe tronsonul menționat vine astfel în completarea proiectului de lărgire a străzii Calea Cisnădiei din municipiul Sibiu, inițiat de Primăria Sibiu. Din acest motiv, proiectanții celor două documentații tehnice - cel realizat de Primăria Sibiu și cel realizat de Consiliul Județean Sibiu - au fost puși în contact de către noi, pentru armonizarea soluțiilor tehnice”, arată Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, în comunicatul amintit.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

K.Samuel

Acum 3 ani

Clujenii au nenorocit orasul prin PUG-ul lor. Peste PUG-ul dezastros, s-a incalecat si incompetenta primariei și ui asa obtii o autorizatie de construire in 6-12 luni...
Raspunde

Nuuuuuuu.....

Acum 3 ani

Clujenii ăștia ... NU ; Oare în Sibiu nu găsim oameni capabili care sa găsească o soluție ?
Raspunde

Pepe

Acum 3 ani

Se gasesc oameni capabili , vezi primaria si prefectura, sunt doar oameni capabili, cei mai buni.
Raspunde

unoduo

Acum 3 ani

Sa dea drumul la Calea Dumbravii in 2 sensuri !!!! Un nou drum prin spatele cimitirului. Imbecili…...
Raspunde

!!!!!

Acum 3 ani

Ti-ai uitat cum era Calea Dumbravii cu 2 sensuri?? Ti-ai uitat cum se bloca traficul de fiecare data cand o masina facea stanga , si care erau destul de multe. Treci pe strada semaforului in jurul orei 16-17 si poate iti reamintesti. Singura solutie cred ca este un drum care sa lege calea cisnadiei de turnisor
Raspunde

RRD

Acum 3 ani

Studiul de trafic pentru perioada de dimineata va fi mereu eronat deoarece o parte buna din locuitori merg pe camp sau prin Cisnadie. Tinand cont cate blocuri sunt in constructie (si cate altele in plan) si cele spuse mai sus, cifrele studiului de trafic ar trebui dublate daca nu chiar triplate.
Raspunde

B59

Acum 3 ani

Nu stiam de ce l-a apucat asa brusc harnicia, hotararea si dragostea de natura pe nea Huja, legate de pista de biciclete din Cisnadie pana-n Arhitecti. Acum e destul de clar. Ca sa-i incurce p-astialalti.
Raspunde

Andrei

Acum 3 ani

Sa ne așteptăm la tot mai multe promisiuni anul asta....... Normal doar este an electoral, asa ca mergeți la vot dragi romani și nu le mai dați șansa acestor imbecili sa ne minta încă 4 ani
Raspunde

rosu

Acum 3 ani

Daca iasa drumul ca la ei, de la Floresti la Cluj, apoi nu va fi prea bine...
Raspunde

maria

Acum 3 ani

4 benzi care apoi se vor bloca la giratoriu.. Deci in loc de 2 benzi blocate, vom avea 4!!!! in loc sa faca un drum alternativ, oriunde, dar sa fie alternativ pentru ca traficul sa se poata imparti!!! Extinderea drumului existent nu este o solutie!
Raspunde

Republica Teleormăneană România

Acum 3 ani

Pot să lărgească ce vor ei, chiar și de la propriile mame, atâta timp cât în interiorul orașului nu sunt rute suficient de mari să prea influxul de automobile degeaba! Volumul mare de automobile nu se blochează deoarece pe calea Cisnădiei nu pot trece destule ci pentru că accesul la zona industrială sau zonele de interes (scoli, gradinite, etc.) nu sunt suficiente suficient pentru volumul de mașini. Dacă nu se construiesc căi de acces direct suplimentare prin Turnisor, Valea Aurie, Șelimbăr etc. nu se va rezolva nimic numai să se mute aglomerația dintr-un loc în altul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus