Miercuri,
12.06.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Ofelia Popii câștigă din nou premiul UNITER pentru cea mai bună actriță

Ofelia Popii câștigă din nou premiul UNITER pentru cea mai bună actriță

Actrița Teatrului Național ”Radu Stanca” din Sibiu, Ofelia Popii, a câștigat din nou premiul UNITER pentru cea mai bună actriță.

Ofelia Popii a primit, luni seară, trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru rolurile Seigen şi Shinnobu Sota din spectacolul „Povestea prinţesei deocheate”, scenariul Silviu Purcărete inspirat din „Sakura Hime Azuma Bunshô”, de Tsuruya Nanboku al IV-lea, în regia lui Silviu Purcărete, Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu, la ediţia a 27-a a galei Uniunii Teatrale din România 2019 care are loc la Teatrul Naţional Cluj-Napoca.

„E un spectacol foarte greu. Îi mulţumesc din suflet domnului Silviu Purcărete pentru încrederea pe care mi-a oferit-o. Datorită încrederii lui, reuşesc să merg pe drumul ăsta pe care-l iubesc atât de tare. Mulţumesc domnului Constantin Chiriac şi mulţumesc întregii echipe! Este un spectacol care e o adunare de forţe, de concentrare”, a spus actriţa emoţionată.
Celelalte două candidate la premiu au fost Claudia Ieremia, pentru rolul Arkadina din spectacolul „Pescăruşul”, de A.P. Cehov, regia Andrei Şerban, UNTEATRU, Bucureşti, şi Ana Ularu, pentru rolul Marianne din spectacolul „Constelaţii”, de Nick Payne, regia Radu Iacoban, Teatrul ACT, Bucureşti.

Pentru a 27-a ediţie a Galei premiilor UNITER, juriul de nominalizări a fost alcătuit din criticii de teatru Monica Andronescu, Oana Borş şi Mircea Morariu. Spectacolele care au intrat în atenţia juriului sunt cele care au avut premiera în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2018.

Oamenii de teatru sărbătoresc un veac de la inaugurarea, în Piaţa Avram Iancu, a celei mai importante instituţii teatrale din Transilvania. Peste 300 de invitaţi din Bucureşti şi din ţară sunt prezenţi la eveniment.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

echidistantul

Acum 5 ani

Probabil o aiureala de piesa, marca Purcarete... premiile astea se dau pe sfere de influenta...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus