Luni,
22.07.2024
Partial Noros
Acum
25°C

Ziua Europeană a Parcurilor marcată de Romsilva printr-un eveniment dedicat ariilor protejate

Ziua Europeană a Parcurilor marcată de Romsilva printr-un eveniment dedicat ariilor protejate

Ziua Europeană a Parcurilor a fost marcată vineri de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva printr-un eveniment dedicat ariilor naturale protejate, organizat la Centrul de Vizitare al Parcului Național Munții Măcinului din comuna Greci, județul Tulcea.

La cea de-a XVI-a ediție a Zilei Europene a Parcurilor au participat directorul general al Romsilva,  Gheorghe Mihăilescu, președintele Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate, Adi Croitoru, prefectul județului Tulcea, Lucian Furdui, președintele Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române, Vasile Cristea, reprezentanți ai autorităților locale, directori ai parcurilor naționale și naturale, precum și numeroși specialiști în arii naturale protejate.

Ziua Europeană a Parcurilor are ca temă în acest an ”Comorile noastre naturale”, pentru a sublinia importanța conservării biodiversității și a protejării patrimoniului natural.

Evenimentul a inclus o sesiune de comunicări științifice susținute de specialiști în arii naturale protejate, dar și o expoziție a parcurilor naționale și naturale cu produse tradiționale ale comunităților locale din zona ariilor naturale protejate administrate.

Marcată în fiecare an pe 24 mai, Ziua Europeană a Parcurilor a fost instituită în 1999 la inițiativa Federației Europene a Parcurilor ”EUROPARC”, la nouă decenii de la înființarea primului parc național din Europa, în Suedia, la 24 mai 1909.

România are o tradiție bogată în protejarea patrimoniului natural și administrarea parcurilor, în 1935 fiind înființat Parcul Național Retezat.

În prezent, în România sunt 29 de parcuri naționale și naturale.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva este cel mai mare administrator de arii naturale protejate din România. Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale cu o suprafață cumulată de peste 850 de mii de hectare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus