Joi,
01.12.2022
Parțial Noros
Acum
-1°C

O nouă licitație pentru sediul Tribunalului Sibiu: e suficientă și o singură ofertă

O nouă licitație pentru sediul Tribunalului Sibiu: e suficientă și o singură ofertă

Tribunalul Sibiu anunță desfășurarea unei noi licitații pentru închirierea unui sediu pentru activitatea instituției. Licitația va avea loc după ce cea de pe 22 mai a fost anulată pentru că nu au fost înregistrați cel puțin doi participanți. De data aceasta, în documentația de atribuire se menționează că „dacă nu vor fi selectați cel puțin doi candidați procedura de negociere se va continua doar cu un singur ofertant selectat și declarat candidat”.

Ofertele pentru închirierea de către Tribunalul Sibiu a unui nou sediu - după ce fostul contract încheiat cu Minsiterul Apărării a expirat - se vor depune până pe data de 11 iunie, ora 12:00, acestea urmând să fie deschise 2 ore mai târziu. Tribunalul Sibiu va lua în calcul două criterii principale pentru atribuirea contractului de închiriere: cel economic (valoarea chiriei pe mp în lei fără TVA - 60 puncte) și criteriul tehnic (caracteristici tehnice specifice existente - 40 puncte). „Comisia de evaluare derulează negocieri cu fiecare candidat selectat în parte (într-o singură rundă sau în runde succesive) (...) Negocierile se poartă până în momentul în care fiecare participant declară că oferta sa nu mai poate fi îmbunătățită. După acest moment, Comisia de evaluare stabilește, pe baza unei invitații, o întâlnire finală cu toți participanții, ocazie cu care aceștia prezintă, în plic închis, ofertele finale ce se deschid în prezența ofertanților, în măsura în care doresc să asiste”, se menționează la capitolul „Negocierea” din documentația de atribuire.

Reprezentanții Tribunalului și ai Judecătoriei Sibiu caută un spațiu în care să funcționeze pe o perioadă de minim 5 ani. Având în vedere dezastrul în care s-a transformat proiectul de reabilitare a Palatului Justiției din Sibiu, magistrații sibieni au în vedere și posibilitatea prelungirii acestui contract.

Printre condițiile impuse prin caietul de sarcini pentru selectarea viitoarei chirii se numără o suprafață utilă de aproximativ 4.500 de mp (plus încă cel mult 450 de mp), din care holurile să aibă o suprafață de cel mult 1.000 de mp (dacă acestea sunt mai mari, chiria oricum va fi plătită pentru cel mult 1.000 de mp de holuri). Clădirea care ar trebui să servească drept sediul Tribunalului și Judecătoriei va trebui să fie situată în zonele de impozitare A sau B ale municipiului Sibiu și să aibă o parcare disponibilă cu cel puțin 70 de locuri.

Mai multe detalii, aici:

http://www.turnulsfatului.ro/2019/04/26/tribunalul-sibiu-lansat-licitatia-pentru-un-nou-sediu-cu-peste-120-de-incaperi-fara-doi-participanti-o-anuleaza/

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus