Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Sibiul se va înfrăți iar cu americanii. Cu Durham, orașul care a crescut datorită tutunului și universității

Sibiul se va înfrăți iar cu americanii. Cu Durham, orașul care a crescut datorită tutunului și universității

Municipiul Sibiu va avea un al optulea oraș-frate, tocmai din Carolina de Nord (SUA). Este vorba de Durham, un oraș cu aproximativ 280.000 de locuitori, care s-a dezvoltat datorită industriei tutunului, iar acum este recunoscut pentru Universitatea pe care o găzduiește.

Înfrățirea cu al patrulea oraș ca dimensiune din statul Carolina de Nord al Statelor Unite ale Americii vine ca urmare a “bunei colaborări la nivel cultural“, colaborare care a dus la un prim eveniment comun – Festivalul internațional de muzică clasică inițiat de Fundația Erich Bergel – Dorothy Kitchen, se arată în Înțelegerea de cooperare care va fi supusă votului consilierilor locali ai Sibiului în cursul acestei săptămâni. “Reprezentanții Primăriei Sibiu și cei ai orașului Durham au purtat în ultimele luni o corespondență în vederea cooperării dintre cele două orașe, intenția de înfrățire a celor două localități fiind exprimată în scris de primarul municipiului Sibiu, doamna Astrid Fodor, i de primarul orașului Durham, domnul Stephen M. Schewel“, se arată într-un raport care însoțește proiectul de hotărâre referitor la înfrățirea celor două localități.

durham

Atestat din jurul anilor 1700, Durham a crescut economic după Războiul Civil american în special datorită industriei tutunului (American Tobacoo, înființată aici, a ajuns la începutul secolului XX să monopolizeze piața americană, drept pentru care guvernul american a decis “spargerea“ companiei în 1911). În prezent, la nivelul SUA, Durham este cunoscut datorită Universității Duke (care este cel mai mare angajator din oraș), dar și datorită unei oferte culinare descrisă drept “creativă“ și a unei scene culturale în dezvoltare. În 2017, la categoria “Călătorii“, revista Vorgue a descris Durham drept “cel mai șmecher“ oraș din statul Carolina de Nord.

Înțelegerea de cooperare propusă a fi semnată între cele două orașe vizează atât schimburi de experiență în ceea ce privește administrația locală, cât și dezvoltarea cooperării culturale, a celei din domeniul sportiv, turistic, economic și universitar. “Orașul Durham are un spital regional și unul universitar a căror experiență ar putea fi utilă în proiectul Sibiului pentru construcția noului Spital Județean“, se mai arată în actul ce ar urma să fie semnat de primarii Sibiului și al Durhamului.

Orașul din Carolina de Nord va deveni cea de-a opta localitate cu care Sibiul este înfrățit, alături de Takayama (Japonia), Deventer (Olanda), Marburg (Germania), Landshut (Germania), Rennes (Franța), Klagenfurt (Austria) și Columbia (statul Missouri – SUA).

Sursa foto: Vogue

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

S

Acum 4 ani

Într-o vreme eram și cu Valencia, din Venezuela. Oare ce s-o fi întâmplat...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus