Duminică,
13.06.2021
Parțial Noros
Acum
16°C

În sfârșit! Am găsit cele mai bune găluște cu prune

În sfârșit! Am găsit cele mai bune găluște cu prune

Sâmbătă la amiază. În Piața Mare, o căldură insuportabilă, de puteai prăji un ou pe piatra cubică. Era atât de cald, de cu greu vedeai câte un trecător mai curajos, restul se ascundeau toți pe unde puteau, unde găseau un colțișor cu umbră. Deși pe căldura aia nu-mi prea venea să mă așez la masă și să mânânc, stomacul își cerea porția, mai ales că-l și fentasem la micul dejun. M-am tot învârtit eu prin Piață în căutarea unui loc potrivit pentru un prânz pe fugă, până când mi-au căzut ochii pe terasa de la Weidner. Din cauza căldurii, nu era aproape nimeni la ora aia pe terasă și mi-am zis că va merge suficient de repede încât să nu mă topesc.

IMG_8258

Am luat meniul la frunzărit și mi-a luat câteva minute bune să mă hotărăsc. Mi-era și foarte foame, mi-era și foarte cald, așa că am sorbit primul pepsi înainte să cer și ceva de mâncare. Am cerut o ciorbă de pui cu legume, o ruladă de pui umplută cu gorgonzolla, cartofi cu rozmarin și o salată de sfeclă roșie cu hrean lângă iar pentru desert am zis că încerc să dovedesc și o porție de găluște cu prune. De fapt, de la găluștele cu prune am pornit comanda și ele m-au tentat cel mai mult de la bun început. Că nu mai prea găsești prin restaurante găluște și nu-mi puteți zice că nu v-ar face poftă o porție așa „cum o făcea bunica”.

IMG_8259

Am intuit corect că va merge totul destul de repede fiind terasa aproape goală, căci nu am apucat bine să mă dezmeticesc și aveam în față ciorbica aburindă. Sincer, ciorba nu m-a impresionat cu nimic, ba a fost chiar ușor fadă. A compensat însă că avea carne și legume din plin iar pentru că mă mai așteptau două feluri am zis să nu mă lupt cu ea până la capăt și am lăsat cam jumătate de zeamă în farfurie, și bine am făcut. Felul 2 arăta excelent, frumos aranjat în farfurie, cu sos suficient de generos încât să nu trebuiască să îl drămuiești iar cartofi păreau însoțitorul perfect. Știam că la Weidner se mânâncă bine dar puiul ăsta cu gorgonzolla chiar m-a surprins, e printre cele mai bune preparate din pui pe care le-am mâncat eu în Sibiu. Super fraged, excelentă combinația cu brânza iar sosurile sunt divine, o combinație de dulce-sărat ce se potrivește perfect cu puiul. Cartofii pe măsură, dar prea mulți ca să pot să îi dovedesc, am lăsat și câțiva cartofi în farfurie, dar niciun strop de pui sau sos. Și am ajuns la felul III, după o scurtă pauză sugerată de chelner, cu care am fost total de acord. De cum am văzut găluștele cu prune în meniu mi-a rămas mintea doar la ele.

Am mâncat felurile anterioare în grabă, să ajung o dată la desert. Nu neg că m-am temut și că vor fi o teribilă dezamăgire pentru că, până acum, nu am găsit niciunde niște găluște cu prune decente. Dar cum au fost astea... să mă ierte bunica, dar nici măcar ei nu îi ieșeau atât de bune. Super pufoase, scăldate într-o smântână groasă, delicioasă, cu dulceață din fructe de pădure și câteva liniuțe de gem de căpșuni, senzație. Aș fi șters farfuria cu pâine dacă n-aș fi fost în Piața Mare și m-ar fi văzut tot poporul pe webcam-uri. Nu exagerez deloc, cred că e cel mai bun desert din zona centrală a Sibiului. Am terminat și al doilea pepsi și am cerut nota de plată, 95 de lei bătuți pe muchie: 14 lei ciorba, 14 lei cele două pepsi, 32 de lei pieptul de pui, 10 lei cartofii, 9 salata de sfeclă și 16 lei cele mai bune găluște cu prune din zonă. Cam scumpuț, per total, dar e Piața Mare, ce să-i faci?

Comentarii

1 comentarii

Coco

Acum 1 an

Am verificat si este destul de departe de gustul adevarat de galuste de prune, se simte un gust de sos de vanilie si dulceata. Galustele de prune au gustul lor specific si nu au nevoie decat de putin zahar (eventual).
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus