Miercuri,
03.06.2020
Parțial Noros
Acum
17°C

Primul așezământ public din Cartierul Arhitecților va fi inaugurat sâmbătă

12 Iunie 2019 13:29

Primul așezământ public din Cartierul Arhitecților va fi inaugurat sâmbătă

Primul așezământ public din Cartierul Arhitecților va fi inaugurat sâmbătă. Este vorba despre o biserică de lemn (foto), construită de Arhiepiscopia Sibiului. Aceasta va face parte dintr-un complex socio-cultural și educațional mai mare pe care reprezentanții Bisericii din Sibiu intenționează să-l dezvolte în cartierul de la marginea municipiului Sibiu, dar care se află sub jurisdicția orașului Cisnădie.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe a Sibiului spun că noua biserică de lemn a fost ridicată pentru a deservi nevoile spirituale ale creștinilor din Cartierul Arhitecților. Biserica de lemn va purta hramul Sfântului Mucenic Laurențiu și „va face parte integrantă a Ansamblului Social-Educațional „Sfântul Nicolae” din acest cartier, pe care Arhiepiscopia Sibiului vrea să-l construiască pentru folosul soial-educațional al sutelor de familii care s-au stabilit în acest loc”, spune preotul Tiberius Nicolae Macrea.

Precizăm că în zonă se mai desfășoară lucrările la noua grădiniță din cartier, iar ulterior se va ridica un Centru socio-medical și un Centru cultural-educațional.

Terenul pe care s-a construit biserica de lemn aparține Arhiepiscopiei Sibiului, acesta fiind achiziționat în anul 2014 la inițiativa mitropolitului Laurențiu Streza.

Biserica de lemn va fi sfințită și inaugurată sâmbătă, 15 iunie, la ora 16:00.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor
Telefon:
0757201737

Comentarii

18 comentarii

Olteanu Bobita

Acum 11 luni

Oo da, Dumnezeu sa ne ajute... Avem și noi oltenii un spital duhovniceascac în cartier.
Raspunde

cititor

Acum 11 luni

Intr-un fel, imi este putin ciuda pe cei care mai cred in basme, chiar daca sunt adulti (Fat Frumos, Biblia, etc...). Ar fi fost mult mai usor sa fiu si eu naiv si in loc sa ma lupt sa rezolv diversele probleme ale vietii, sa imi fac 2 cruci si sa astept minunea sa le rezolve ...
Raspunde

Ridichie Iglesias

Acum 11 luni

In sfarsit au mai construit si o beserica,ca erau prea putine. Peste tot te impiedici de biblioteci,scoli,gradinite! Iar de parcuri ce sa mai zic,nu ai loc sa te invarti ca te lovesti de copaci si zone verzi peste tot.
Raspunde

BauBau

Acum 11 luni

WAW, ce fain, un nou bancomat BOR!
Raspunde

AU PROMIS SI O GRADINITA PRIVATA

Acum 11 luni

pai au promis ca fac si o gradinita privata,in aceasi curte,ce s-a intamplat?
Raspunde

Cibi istvan

Acum 11 luni

Biserica e puțin mai sus, frustratilor!!
Raspunde

Andriu

Acum 11 luni

Voi merge sambata cu familia. Spunea un coleg de comentarii de dispensar, am stat la usa multor cabinete, insa sanatate mai multa am primit in urma vizitei la manastirile din Nord. In timpul si imediat dupa slujba, simt o pace.. Doar sa ai o inima de piatra sa nu vezi bucuria sincera a unui copil in curtea unei biserici. Si de ce vizita Papei o elogiem si cand vine vorba despre bisericile noastre le blamam?
Raspunde

Sibiu

Acum 11 luni

Gradinita?medic?....cat de inapoiat au ajuns romanii...biserici,moaste si manele..
Raspunde

Hermanndorf

Acum 11 luni

Fratica, pai absolut nimeni nu te obliga sa mergi in acea biserica! Fix mitropolia e vinovata ca voi v-ati luat locuinte cu 30000 euro dar vreti conditii ca-n Elvetia si pentru ca niciodata, dar niciodata nu au fost respectate regulile de urbanism la eliberarea autorizatiilor! Asa e, biserica e de cacao pentru ca romanul e prost ca sacul de cartofi! Vai, cu banii aia se asfaltau 16 cm de drumuri!
Raspunde

Crede si nu cerceta?CHIAR?

Acum 11 luni

Fratica, cerceteaza si apoi crede...si abia apoi mai fa si afirmatii....Ia-l,e sfat prietenesc! Deci mai cerceteaza,dar bine de tot. Sa stii ca nu degeaba se spune peste tot,ca cei mai mari hoti dintr-un sat sunt primaru si cu popa...sunt mana in mana.
Raspunde

Popescu

Acum 11 luni

Un dispensar n-ar fi facut.. bine ca au biserica in loc de doctor
Raspunde

Iuda V

Acum 11 luni

BIserica de lemn, acoperis de tabla. Nu-mi dau seama daca are si termopane ca sa fie complet in stilul cocalar-romanesc.
Raspunde

!!!!

Acum 11 luni

Cocalari, da! Chiar nu vedeți ca s-au umplut bisericile de țigani de toate felurile,unii spoiti atat de bine incat trebuie sa ai experienta cu ei ca sa ii recunosti.Mama Omida brat la brat cu patriarhul.....Cred în Dumnezeu,dar în popi nu!
Raspunde

Stefan Alexandru

Acum 11 luni

Dar ce are tabla? Râie?
Raspunde

Costi

Acum 11 luni

Felicitari!!! In sfarsit ceva gata pentru Cartierul Arhitectilor. Biserica este pentru credinciosi...cei care considera ca nu se integreaza, sa se abtina!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus