Duminică,
02.10.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Directorul CCD Sibiu, pregătit să dea în judecată Ministerul Educației

Directorul CCD Sibiu, pregătit să dea în judecată Ministerul Educației

Directorul Casei Corpului Didactic Sibiu, Alexandru Dumbravă, spune că este gata să-și apere onoarea în judecată, dacă de la Ministerul Educației nu va primi o soluție de anulare a calificativului nesatisfăcător pe care l-a primit pentru activitatea sa din ultimul an.

Amintim că luna trecută Alexandru Dumbravă a primit calificativul nesatisfăcător de către comisia întrunită la Ministerul Educației Naționale care a analizat rezultatele manageriale ale instituției. Decizia a fost dată pentru anul în care CCD Sibiu a obținut cele mai bune rezultate din țară, reușind să câștige proiecte europene de milioane de euro, benefice în formarea viitorilor dascăli sibieni.

http://www.turnulsfatului.ro/2019/05/24/directorul-ccd-sibiu-evaluat-nesatisfacator-la-bucuresti-in-anul-in-care-institutia-a-fost-cea-mai-buna-din-tara-ce-spune-ministrul-educatiei/

Pe 24 mai, când s-a aflat la Sibiu, ministrul Edducației, Ecaterina Andronescu, a primit de la mai mulți profesori și directori de școli din județul Sibiu o scrisoare în susținerea lui Dumbravă.

Directorul CCD Sibiu a contestat rezultatele inițiale, însă răspunsul a fost același: „au dat copy-paste”.

L-am întrebat pe Alexandru Dumbravă dacă de la vizita ministrului Educației la Sibiu s-a schimbat situația.

„Nu se întâmplă mai nimic. Probabil, se așteaptă demisia. Am avut vineri o discuție cu dna ministru. A verificat și ea, s-a uitat pe dosarul pe care l-am trimis și mai cu sfert de gură a recunoscut că s-a făcut o mare eroare și nu știe cum să o îndrepte. Când am discutat cu ea mi-a spus că în 2 zile încearcă să găsească cu juristul ca să anuleze rezultatul pe care mi l-au dat la contestație, dar că nu o găsesc. Și că, negăsind-o, ar trebui să se soluționeze problema prin instanță”, spune Dumbravă.
Directorul CCD Sibiu crede că situația va rămâne neschimbată, în sensul că de la Ministerul Educației nu va primi nicio soluție: „În momentul în care mi-a spus că sunt în căutare de soluții juridice, își dau seama că au greșit. Probabil singura sau ultima variantă va fi justiția”.

Întrebat dacă este decis să dea în judecată ministerul în acest caz, Alexandru Dumbravă a răspuns: „Absolut, sunt hotărât. Nici nu am de ce să mă gândesc. Le-am lăsat varianta foarte elegantă, să rezolve ei, să nu mai pierdem timpul și energiile prin tribunale, când sunt multe lucruri de făcut în educație. Dacă nu se poate altfel, chiar e dreptul meu să-mi apăr onoarea”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

Republica Teleormăneană România

Acum 3 ani

Meritocrație pesede/alde/udmr style! Măcar Dl. Dumbravă e într-o companie selectă din care amintesc pe cei mai faimoși: Cioloș e hulit de triada infractională dar e ales lider de europarlamentarii europeni, Kovesi la fel și aproape un popor de oameni au plecat în străinătate pentru că guvernanți nu îi consideră importanți/ valoroși! În schimb ce apreciază gruparea infractională ajunge deseori (dar nu suficient de des) la pușcărie: Dragnea, Severin, Năstase, Mazăre, Voiculescu și mulți alții!
Raspunde

Iacob

Acum 3 ani

Da la o inculta își da el dosarul la analizat și de la o idioata retardata așteaptă el calificative? Atunci nu mai știu ce sa zic și de el.........
Raspunde

A_C

Acum 3 ani

Atunci cand nu cooperezi cu mafia, esti luat in vizor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus