Miercuri,
01.12.2021
Cer Senin
Acum
-1°C

Aplicație pentru șoferi, finanțată de stat. Unde e cel mai ieftin carburant din Sibiu

Aplicație pentru șoferi, finanțată de stat. Unde e cel mai ieftin carburant din Sibiu

Consiliul Concurenţei a lansat, luni, o platformă on-line prin care consumatorii au posibiliatea să afle preţurile practicate de către principalele reţele de distribuţie a carburanţilor auto. Aplicația se numește „Monitorul Preţurilor Carburanţilor” și prin aceasta se mai pot semnala şi discrepanţele de preţ sau alte nereguli.

Momentan, aplicaţia funcţionează doar pentru piaţa de carburanţi, integrând companii ca OMV Petrom, Mol, Rompetrol, Lokoil, Socar şi Gazprom, scrie Mediafax. În continuare, va integra şi companiile mici şi se va extinde şi asupra industriei alimentare, întrucât lansarea aplicaţiei face parte din proiectul „Monitorul preţurilor pentru alimente şi carburanţi”.

Platforma va afişa preţurile pentru carburanţii standard şi premium (benzină şi motorină) şi va oferi facilităţi de căutare, sortare şi filtrare a datelor.

„Consumatorii au posibilitatea de a alege, având la îndemână informaţii importante cu privire la oferta existentă pe piaţă în zona geografică de interes. În acest fel, se va stimula concurenţa, atât prin preţ cât şi prin serviciile oferite de companiile implicate în comercializarea cu amănuntul a carburanţilor auto”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, citat de Mediafax.
Am făcut o simulare pe site-ul platformei nou-lansate pentru a vedea la ce stație de alimentare din Sibiu este astăzi cel mai ieftin carburant. Astfel, pe 1 iulie, un litru de motorină standard costă 5,61 lei la trei stații Petrom - două de pe șos. Alba Iulia și una de pe Calea Șurii Mari. Cu doar 1 ban mai mult costă un litru la alte trei stații a companiei Lukoil: două de pe șoseaua Alba Iulia și una de pe str. Mihai Viteazul. Iar cel mai scump litru de motorină Standard - 5,71 lei - costă astăzi la stația Mol de la ieșirea din oraș, de pe Calea Șurii Mari și la stația Rompetrol de pe strada Căprioarelor. La cea mai apropiată stație OMV de centrul orașului, cea de pe br. Vasile Milea, un litru de motorină costă astăzi 5,66 lei, același preț ca și la stația Gazprom de pe str. Ștefan cel Mare.

carburant sibiu

În ceea ce privește un litru de benzină Standard, astăzi prețul cel mai mic se găsește la aceleași trei stații Petrom și aceleași trei stații Lukoil - 5,54 lei. Iar la stațiile Mol (Calea Șurii Mari) și Rompetrol (str. Căprioarelor) un litru de benzină Standard costă cu 10 bani mai mult. La cele două stații OMV, de pe Milea și șos. Alba Iulia, un litru de benzin standard cost 5,63 lei.

Am făcut și o simulare pentru cei care pleacă din Sibiu spre București sau spre mare, în vederea identificării stațiilor cu cel mai ieftin carburant pentru ziua de azi. Cel mai ieftin litru de benzină standard de pe acest traseu costă 5,48 lei și poate fi găsit la patru stații Lukoil (Gaiseni și Bolintin Vale, jud. Giurgiu; str. N. Filimon și str. Labirint, or.Constanța) și una Petrom (km 36 de pe autostrada Pitești-București).

carburant sibiu mare

Proiectul Consiliului Concurenței a fost elaborat în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) cu 1.422.346 de lei fără TVA și este finanţat integral de la bugetul de stat.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

!?!

Acum 2 ani

Muncim ca in Germania si traim ca la noi. Mai taiati din acciza si poate avem si noi un pret decent la carburanti , raportat la veniturile romanului bineinteles.
Raspunde

zau

Acum 2 ani

wow, articol despre un site, fara link, esenta jurnalismului....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus