Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Furau din locuințe. Polițiștii au reținut 31 de bărbați, inclusiv în Sibiu, după 43 de percheziții

Furau din locuințe. Polițiștii au reținut 31 de bărbați, inclusiv în Sibiu, după 43 de percheziții

Mai muți bărbați din țară au format un grup infracțional care se ocupa cu furtul din locuințe. Polițiștii din mai multe județe, coordonați de procurori, i-au reținut în urma unei operațuni de destructurare.

Poliţiştii din Constanţa, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au destructurat o grupare infracţională specializată în furturi din locuinţe. În urma a 43 de percheziţii domiciliare, efectuate pe raza mai multor judeţe din ţară, a fost documentată activitatea infracţională a 31 de bărbaţi, transmite Agerpres.

La data de 30 iunie a.c., poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Constanţa şi Mureş, sprijiniţi de poliţişti din Cluj, Timiş, Alba şi Sibiu, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, au efectuat percheziţiile, pe raza judeţelor Mureş (34), Cluj (2), Alba (3), Timiş (3) şi Sibiu (1), pentru destructurarea unui grup infracţional organizat.

Din cercetări a reieşit faptul că persoanele bănuite ar fi comis furturi din locuinţe, cu modul de operare "chei potrivite - foiţă de aluminiu".

Persoanele în cauză ar fi comis 48 de furturi din locuinţe pe raza oraşelor: Constanţa, Cluj-Napoca, Mediaş, Deva, Sovata, Râmnicu-Vâlcea, Bicaz, Suceava, Piatra Neamţ, Drăgăşani, Gherla, Năsăud, Timişoara, Bistriţa, Braşov, Fălticeni, Borsec, Târgu Neamţ, Dej, Sighişoara, Baia-Mare, Slatina, Hunedoara, Roşia Montană, Iernut, Târnăveni şi Alba Iulia, respectiv în 15 judeţe: Constanţa, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Vâlcea, Neamţ, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Timiş, Braşov, Harghita, Mureş, Maramureş, Olt, Alba.

În urma descinderilor, poliţiştii au ridicat mai multe bunuri, printre care 7 autoturisme, bijuterii din aur, aproximativ 15.000 de euro, zeci de telefoane mobile şi cartele telefonice.

Ca urmare a administrării probatoriului, 26 de bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 58 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentaţi Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă, fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi furt calificat.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor şi de sprijinul tuturor structurilor de investigaţii criminale pe raza cărora au fost comise faptele.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus