Joi,
13.06.2024
Ploi
Acum
17°C

Furt de mii de euro din biserică. ”Au fost luate pentru a fi folosite în gospodărie”

Furt de mii de euro din biserică. ”Au fost luate pentru a fi folosite în gospodărie”

Tuburile de cositor ale orgii recent restaurate din Slimnic au fost furate duminică. Valoarea consemnată la ultima estimare este de aproximativ 10.000 de euro.

Luni, 1 iulie 2019, administratorii bisericii fortificate din Slimnic au descoperit lipsa tuburilor de cositor din orgă. Acestea au fost furate în cursul serii de duminică. La ultima evaluare ele erau estimate la 10.000 de euro.

Friedrich Gunesch, secretarul general al Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice, spune că tuburile au fost furate pentru a fi utilizate în gospodărie pentru că puțină lume cunoaște valoarea lor reală. Gunesch completează spunând că furturile din biserică au fost mereu o problemă, dar turburile de cositor nu au prea au făcut obiectul unui furt.

“În 1990 a fost o etapă de furturi. Să sperăm că nu o să se repete. Tuburile din orgă nu se prea fură și oricum nu au fost furate pentru valoarea intrinsecă, au fost furate pentru a fi folosite în gospodărie, eu așa cred. Singur, nu trebuie să fie așa dar acesta este supoziția mea”,declară Friedrich Gunesch.
În cursul zilei de luni poliția a fost sesizată și a fost depusă plângere. Poliția județului Sibiu confirmă demararea unei anchete în acest caz.

“Această plângere face obiectul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de furt calificat. În prezent, la nivelul Secției 1 Poliție Rurală Șelimbăr, se fac cercetări în vederea identificării autorilor și aplicării măsurilor legale în consecință”, a declarat Elena Welter, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu.

Foto: Ștefan Cosoroabă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

4 comentarii

Hermanndorf

Acum 4 ani

Cum spuneam, au plecat sasii (vanduti in marea lor majoritate de statul roman) si au ramas romanii si rromanii. Se vede ce bine e.
Raspunde

Sibianul

Acum 4 ani

De ce politia din Selimbar cercetează cazul furtului din Slimnic? Sau iară este scris articolul aiurea.
Raspunde

HOP

Acum 4 ani

astia sintem ....nici batut in cuie nu-i nimic sigur ! asta sa fie mostenire geenetica ?de pe vremea dacilor ? rusine !!!!
Raspunde

Daniel

Acum 4 ani

Ce dracu caută plângerea la selimbar de la slimnic???
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus